Σαρώνει η κακοκαιρία «Ελπίδα»: Προβλήματα ανά την Αττική τη Δευτέρα – Αργία παντού την Τρίτη

Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας όταν άρχισε η σφοδρή επέλαση του χιονιά άρχισαν και τα προβλήματα στην Αττική. Διακόπηκαν δρομολόγια σε μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ, τα σχολεία λειτούργησαν με τηλεκπαίδευση ενώ λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας για την Τρίτη ανακοινώθηκε γενική απεργία παντού, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ μετέφεραν ολημερίς εικόνες πεσμένων δέντρων και μαρτυρίες κατοίκων που δεν πρόλαβαν να μετακινήσουν τα οχήματά τους, αφού μέσα σε λίγα μόλις λεπτά οι δρόμοι στα βόρεια Προάστια ειδικά, καλύφθηκαν με χιόνι.

Η κακοκαιρία έπιασε πολλούς πολίτες να οδηγούν. Αυτοκίνητα ντελαπάρισαν και ακινητοποιήθηκαν, ενώ πολλές ήταν οι κλήσεις σε γερανοφόρα οχήματα.

Πυκνό χιόνι έπεσε ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας. Είναι ενδεικτικό ότι εκχιονιστικά έκαναν την εμφάνισή τους μέχρι και στις ανηφοριές του Γκύζη. Χιόνι έπεσε και «το έστρωσε» ακόμα και στην Πλατεία Συντάγματος.

Η Τροχαία ανακοίνωσε απαγόρευση κυκλοφορίας στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας για τα βαρέα οχήματα, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

«Αύριο θα είναι μία πολύ δύσκολη μέρα – Απευθύνουμε έκκληση στους πολίτες να είναι προσεκτικοί» επισήμανε στη σχετική ενημέρωσή του ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

Με αλατιέρες και εκχιονιστικά η Περιφέρεια προσπαθεί να κρατήσει ανοικτούς τους κεντρικούς δρόμους. «Να κρατήσουμε τους δρόμους ανοικτούς προς τα νοσοκομεία, βασικό μας μέλημα» είπε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, την Τρίτη ο Δημόσιος Τομέας θα λειτουργήσει με τηλεργασία.

Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα – Κώστας Παπαδόπουλος – Μαίρη Σκανδάλη – Ηλίας Κούκος – Ζώης Κάκκαβας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος