Σαρακοστιανό τραπέζι: Κατάμεστη η αγορά – Σταθερές σε σχέση με πέρυσι οι τιμές λένε οι επαγγελματίες

Σύνοψη
  • Η Βαρβάκειος Αγορά θα παραμείνει ανοιχτή την Κυριακή από τις 06:00 μέχρι τις 16:00 και από τις 21:00 έως το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας.
  • Αύριο Κυριακή το Καπάνι της Θεσσαλονίκης θα είναι ανοιχτό μέχρι τις 2μμ, ενώ την Καθαρά Δευτέρα από τις 5πμ έως τις 2μμ.

Αυξημένη από το πρωί είναι η κίνηση στην αγορά της Βαρβακείου όπου οι καταναλωτές σπεύδουν να κάνουν τις αγορές τους για το σαρακοστιανό τραπέζι.

Mεσοσταθμικά η αύξηση σε σχέση με πέρυσι είναι της τάξης του 10%-15%, ενώ μικρή όαση είναι οι τιμές στο νωπό ελληνικό χταπόδι που στη Βαρβάκειο κυμαίνεται στα 19-20 ευρώ το κιλό, όταν στα είναι 3-5 ευρώ ακριβότερο ανά κιλό στα ιχθυοπωλεία.

Τα καλαμάρια έχουν 23-25 ευρώ το κιλό στα συνοικιακά ιχθυοπωλεία, όταν στη Βαρβάκειο κυμαίνονται γύρω στα 14 ευρώ το κιλό, ενώ στα σούπερ μάρκετ από 14 ευρώ και πάνω.

Τα θράψαλα στη Βαρβάκειο κυμαίνονται στα 8-9 ευρώ το κιλό, ενώ στα ιχθυοπωλεία από 11 έως 13 ευρώ.

Η Βαρβάκειος Αγορά θα κλείσει γύρω στις 7μμ σήμερα Σάββατο παραμείνει ανοιχτή την Κυριακή από τις 06:00 μέχρι τις 16:00 για να γίνει και ένας καθαρισμός και θα ανοίξει και πάλι από τις 21:00 της Κυριακής έως το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας.

Σαρακοστιανό τραπέζι: Κατάμεστη η αγορά – Σταθερές σε σχέση με πέρυσι οι τιμές λένε οι επαγγελματίες

Στο Καπάνι της Θεσσαλονίκης

Αυξημένη κίνηση καταγράφεται και στην αγορά της Θεσσαλονίκης. Οι τιμές βρίσκονται στα περσινά επίπεδα και οι καταναλωτές κάνουν έρευνα αγοράς. Οι αγορές είναι σε μικρότερες ποσότητες σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές. Αύριο Κυριακή το Καπάνι της Θεσσαλονίκης θα είναι ανοιχτό μέχρι τις 2μμ, ενώ την Καθαρά Δευτέρα από τις 5πμ έως τις 2μμ.

Ρεπορτάζ: Νίκος Καπόγλης, Έλενα Αποστολίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος