Σαντορίνη και Ίος: Όχι στα αιφνιδιαστικά μέτρα, ναι στον εμβολιασμό των εργαζομένων στον τουρισμό

Με νέα, οριζόντια μέτρα και ενισχυμένη επιτήρηση στα νησιά με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο αναμένεται να αντιμετωπίσει την κορύφωση του τέταρτου κύματος της πανδημίας η κυβέρνηση. Στην ΕΡΤ μίλησαν ο Αντώνης Ηλιόπουλος, πρόεδρος Ξενοδόχων Σαντορίνης και ο Αλέξανδρος Δελής, αντιδήμαρχος Ίου για την επιδημιολογική κατάσταση και την πορεία των εμβολιασμών στα νησιά τους.

Διαφωνούμε με τον αιφνιδιασμό και όχι με τα μέτρα προστασίας δήλωσε ο πρόεδρος Ξενοδόχων Σαντορίνης επισημαίνοντας ότοι πρέπει να γίνονται αυστηροί έλεγχοι. Σημείωσε δε ότι τα κρούσματα που έχουν αναφερθεί είναι από την Περιφερειακή Ενότητα της Σαντορίνης και όχι από της Θήρας
προσθέτοντας ότι δεν θα έπρεπε να γίνεται ο υπολογισμός κατ’ αναλογία των κατοίκων, αλλά από τον αριθμό του πληθυσμού που βρίσκεται στο νησί. Αυτή τη στιγμή στη Σαντορίνη βρίσκονται 80.000 άνθρωποι και είναι κάτοικοι, τουρίστες και εργαζόμενοι, οπότε θα πρέπει να είναι διαφορετικός ο υπολογισμός. Παράλληλα πρόσεθεσε ότι το 80% των κατοίκων του νησιού είναι εμβολιασμένοι.
Ο κ. Ηλιόπουλος σημείωσε ότι “το πρόβλημα εντοπίζεται στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους ηλικίας 20-35 ετών, τους οποίους θα πρέπει να πείσουμε να εμβολιαστούν γιατί δεν γίνεται οι τουρίστες που βρίσκονται στο νησί να έρχονται σε επαφή με αυτούς τους εργαζόμενους”. Παράλληλα θα πρέπει – όπως είπε – να κάνουν δύο rapid test την εβδομάδα.

Στην πιστή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και τη διενέργεια αυστηρών ελέγχων από τα κλιμάκια εστίασε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Ίου Αλέξανδρος Δελής επισημαίνοντας πως δεν πρέπει να βάζουμε νέα τη στιγμή που ξέρουμε πως δεν θα τηρηθούν. Τόνισε ότι θα πρέπει όλοι να τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να χρησιμοποιούν τη μάσκα σε χώρους με συνωστισμό. Παράλληλα, ανέφερε ότι οι εμβολιασμοί συνεχίζονται στην Ίο ενώ πάνω από το 90% των κατοίκων του είναι εμβολιασμένοι. Ο κ. Δελής προσέθεσε ότι ως δήμος έχει ενημερώσει τους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και τουριστικών επιχειρήσεων για τα υγειονομικά πρωτοκολλα, ενώ στην πλειοψηφία τους έχουν εμβολιαστεί οι εργαζόμενοι στον τουριστικό κλάδο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος