Σαλαμίνα: Καταγγελία για ασέλγεια ανηλίκου – O παλαιοημερολογίτης ιερέας που συνελήφθη, ήταν φίλος της οικογένειας

Στη Σαλαμίνα, συνελήφθη παλαιοημερολογίτης ιερέας για ασέλγεια εις βάρος ανηλίκου, μικρότερου των 12 ετών. Τον 68χρονο κατήγγειλε ο γιος ενός φίλου του.

Συνελήφθη το μεσημέρι της Κυριακής (26/11) στην Σαλαμίνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, ένας 68χρονος αυτόκλητος παλαιοημερολογίτης ιερέας, διωκόμενος με ένταλμα για γενετήσιες πράξεις κατ’ εξακολουθηση, με ανήλικο κάτω των 12 ετών.

Ειδικότερα, το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε βάσει σχηματισμού δικογραφίας και καταγγελίας που είχε προηγηθεί τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με την οποία, κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, ο κατηγορούμενος προέβη στις ανωτέρω αξιόποινες πράξεις σε βάρος ανήλικου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος, ο οποίος τυγχάνει να είναι οικείος του πατέρα του ανήλικου, κατά την διάρκεια επισκέψεων στην οικία του αγοριού και εκμεταλλευόμενος την απουσία των γονέων του, ενεργούσε κατ’ επανάληψη γενετήσιες πράξεις σε βάρος του. Το παιδί δεν άντεξε άλλο, είπε στους γονείς του όσα συνέβαιναν σε βάρος του και εκείνοι προχώρησαν σε σχετική καταγγελία στις Αρχές.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του και στο χώρο που «ιερουργούσε» στην περιοχή Γυάλα Σαλαμίνας, κατασχέθηκαν ψηφιακά μέσα, το περιεχόμενο των οποίων θα ερευνηθεί από τα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Την Τετάρτη η απολογία του ιερέα

Επισημαίνεται ότι ο 68χρονος έχει συλληφθεί και το 2018 με τις ίδιες κατηγορίες σε βάρος και πάλι ανηλίκου αγοριού και γι’ αυτή την περίπτωση εκκρεμεί μόνο η απόφαση του εφετείου. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά και πήρε προθεσμία να απολογηθεί στον Ανακριτή, την Τετάρτη.

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Παναγιωτίδης | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος