Safe at Work: Επιμορφωτικά σεμινάρια για την καταπολέμηση της σεξουαλικής παρενόχλησης στην εργασία

Το Women Οn Top, σε συνεργασία με την ActionAid, διοργανώνει δωρεάν διαδικτυακά επιμορφωτικά σεμινάρια μέσα στον Νοέμβριο, στο πλαίσιο του προγράμματος Safe at Work για την πρόληψη και καταπολέμηση της σεξουαλικής παρενόχλησης στον εργασιακό χώρο. Τα σεμινάρια απευθύνονται σε στελέχη ανθρώπινου δυναμικού, μέλη της διοίκησης επιχειρήσεων και οργανισμών, αλλά και σε στελέχη οποιουδήποτε τμήματος ασχολείται με την καλλιέργεια μιας κουλτούρας ασφάλειας και σεβασμού στον εργασιακό χώρο.

Κάθε σεμινάριο θα καλύπτει τις 4 παρακάτω θεματικές, οι οποίες συνδέονται στενά με τις νομικές υποχρεώσεις των εταιρειών για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής παρενόχλησης στην εργασία.

  1. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΙΝΔΥΝΩΝ
    Πώς μπορεί μια επιχείρηση να αξιολογήσει τους κινδύνους που υφίστανται στο εσωτερικό της και οι οποίοι αυξάνουν τις πιθανότητες να σημειωθούν στους κόλπους της περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας.
  2. ΠΡΟΛΗΨΗ
    Ποιες είναι οι πολιτικές που καλούνται να σχεδιάσουν οι επιχειρήσεις προκειμένου να προλάβουν την εκδήλωση περιστατικών σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας, προστατεύοντας άνδρες και γυναίκες εργαζόμενους, συνεργάτες, πελάτες και προμηθευτές.
  3. ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
    Οι απαραίτητες διαδικασίες που οφείλουν να ακολουθούν οι επιχειρήσεις για την ασφαλή καταγγελία και τη διαφανή και αξιόπιστη διαχείριση των περιστατικών σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας που εμπίπτουν στη σφαίρα της ευθύνης τους.
  4. ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
    Οι δράσεις που θα ευαισθητοποιήσουν το προσωπικό της επιχείρησης σε σχέση με το φαινόμενο της σεξουαλικής παρενόχλησης, θα επιμορφώσουν τα άτομα σε τρόπους που μπορούν να συμβάλουν στην πρόληψη και την αντιμετώπισή του και θα ενημερώσουν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη για τις αντίστοιχες διαδικασίες και πολιτικές.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, και το κάλεσμα απευθύνεται σε στελέχη HR ή άλλων τμημάτων εταιρειών.

Εισηγήτριες: Πηνελόπη Θεοδωρακάκου & Στέλλα Κάσδαγλη.

Για να δείτε τις ημερομηνίες των σεμιναρίων και να δηλώσετε συμμετοχή, μεταβείτε εδώ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος