Σ. Μαυροειδάκος: Διασύνδεση ποινικών και τρομοκρατών – Πρωτόγνωρη η συμμετοχή των πυροτεχνουργών του στρατού

Σύνοψη
  • «Λερναία Ύδρα η τρομοκρατία - Μπορεί να υπάρχουν πιο νέοι τρομοκράτες, καθώς η παλιά γενιά έχει συλληφθεί. Προσπαθούν να φέρουν κλίμα τρομολαγνείας»
  • «Πολλές φορές οι τρομακρατικές οργανώσεις είναι δύο ή μία και αλλάζουν ονόματα»

«Είναι μια μεγάλη επιτυχία της Αντιτρομοκρατικής, έχει καταφέρει και έχει συλλάβει 10 άτομα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ανάμεσά τους, κάτι που γνωρίζαμε όλοι τα προηγούμενα χρόνια, φάνηκε ότι υπάρχει διασύνδεση των ποινικών και των τρομοκρατών. Διότι βλέπουμε εδώ μια συνεργασία η οποία γίνεται μέσα στις φυλακές» είπε μιλώντας στην εκπομπή NEWSROOM του ERTNews o Στράτος Μαυροειδάκος, Γενικός Γραμματέας Ειδικών Φρουρών για την χθεσινή επιχείρηση. Επιπλέον τόνισε πως «Το άλλο σημαντικό και πρωτόγνωρο είναι ότι έχουν συλληφθεί δύο πυροτεχνουργοί, ένας του στρατού και ένας της αεροπορίας, οι οποίοι απ΄ ό,τι φαίνεται θα φανεί κατά τη διάρκεια της έρευνας γιατί είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή η προανάκριση, αν έχουν κατασκευάσει οι ίδιοι ή έχουν δώσει τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις που έχουνε έτσι ώστε να γίνουν δύο σημαντικά χτυπήματα».

«Ένα ήταν η βόμβα που είχε τοποθετηθεί έξω από την έδρα των ΜΑΤ στο Γουδί με μια μεγάλη ποσότητα ζελατοδυναμίτιδας και TNT μαζί και σύμφωνα με τους γνώστες πυροτεχνουργούς, αν είχε εκραγεί θα είχε προκαλέσει μεγάλες ζημιές, ακόμη και θύματα. Και σημαντικό βέβαια είναι ότι τα έχουν καταφέρει και οι πυροτεχνουργοί της Ελληνικής Αστυνομίας να την έχουν πάρει άθικτη αυτή τη βόμβα τότε, δηλαδή δεν έκαναν ελεγχόμενη έκρηξη. Μάλλον έχουν βρει στοιχεία από εκεί. Το πιο σημαντικό είναι ότι πήραν και άθικτη και τη δεύτερη βόμβα στη Θεσσαλονίκη» ανέφερε.

Όπως σημείωσε «η τρομοκρατία είναι Λερναία Ύδρα και μπορεί να υπάρχουν πιο νέοι τρομοκράτες, καθώς η παλιά γενιά από ό, τι φαίνεται χρόνια τώρα έχει συλληφθεί. Τώρα όμως, μετά τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου, είδαμε ότι έχουν μπει άλλοι. Είδαμε καινούργιες οργανώσεις, όπως οι «Πυρήνες της Φωτιάς».

Όπως εκτίμησε από την εμπειρία του, «πολλές φορές οι οργανώσεις είναι δύο ή μία, οι οποίες αλλάζουν ονόματα. Έχει παρατηρηθεί στο παρελθόν και έχουν συλληφθεί άτομα τα οποία είχαν είχανε κάνει ονοματοδοσίες σε οργανώσεις οι οποίοι ήταν οι ίδιοι άνθρωποι. Μέσα από αυτόν τον μανδύα προσπαθούν να δείξουν ότι υπάρχουν πολλές τρομοκρατικές οργανώσεις, αλλά το παρελθόν μας δείχνει άλλα πράγματα».

Για το κατά πόσο εκκρεμούν ή επίκεινται και άλλες προσαγωγές και συλλήψεις απάντησε:

«Αυτό που ξέρω είναι ότι η Αντιτρομοκρατική κάνει άριστα τη δουλειά της. Αυτή τη στιγμή έχει κάνει μια μεγάλη επιτυχία, διότι θρηνούμε ήδη τον υπασπιστή του κ. Χρυσοχοΐδη, τον αείμνηστο Γιώργο Βασιλάκη, ο οποίος είχε δολοφονηθεί από ένα τέτοιο δέμα, το οποίο προοριζόταν για τον κύριο Χρυσοχοΐδη. Σοκαριστική και η επιστολή που έστειλαν μετά την μη έκρηξη του φακέλου στην Πρόεδρο των εφετών, «με τις σφαίρες που θα σας βρουν»

Όπως είπε «το ανησυχητικό είναι ότι μιλάμε πλέον για δολοφονίες που στοχοποιούν και αστυνομικούς και άλλους εισαγγελείς. Δηλαδή προσπαθούν να φέρουν ένα κλίμα τρομολαγνείας. Εμείς, γιατί εκπροσωπώ και συναδέλφους μάχιμους.
δεν φοβόμαστε κανέναν. Είμαστε επαγγελματίες, κάνουμε τη δουλειά μας πάντα στα πλαίσια του νόμου και όλες οι ενέργειες που έχουν γίνει εδώ και για την προανάκριση και για τις συλλήψεις έχουν γίνει όλες με την παρουσία δικαστικών αρχών και για να υπάρχει μια δικογραφία έτσι ώστε αυτοί να πάνε αρκετά χρόνια φυλακή».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος