Για ασυνήθιστο για την εποχή “ατμοσφαιρικό μποτιλιάρισμα” κάνει λόγο ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου.
Όπως εξηγεί, πρόκειται για ένα «κόλλημα» του καιρού με εκτεταμένο σχηματισμό “Θόλου Ζέστης”, δηλαδή για έναν αντικυκλώνα πάνω από την κεντρική και νότια Ευρώπη. Σε αρκετές περιοχές έχει παγιδέψει πολύ θερμές βορειοαφρικανικές αέριες μάζες ανεβάζοντας τον υδράργυρο σε πολύ υψηλά για την περίοδο επίπεδα διατηρώντας τες εγκλωβισμένες πάνω από την ευρύτερη γεωγραφική μας ζώνη.
Το συγκεκριμένο “φαινόμενο” κρατά πολύ μακριά τις αξιόλογες – απαραίτητες πλέον βροχές από την περιοχή μας, καθώς δεν υπάρχει κινητικότητα στην ατμόσφαιρα της περιοχής ώστε να έρθουν κάποια βαρομετρικά χαμηλά και να φέρουν βροχοπτώσεις.
Ωστόσο, από την 28η Οκτωβρίου θα υπάρξουν “κατεβασιές ψυχρού αέρα”, φυσιολογικού για την εποχή και αυτές θα διατηρήσουν τον υδράργυρο σε φυσιολογικά επίπεδα.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος