Ρουπακιώτης: Δεν έχει δηλωθεί επισήμως ότι η ρύθμιση για το κόμμα Κασιδιάρη αποβλέπει στην καταπολέμηση του νεοναζισμού

«Να ξεκαθαρίσουμε αυτό που διαπιστώσατε. Ποιο; Ότι δεν έχει δηλωθεί με επίσημο τρόπο, ότι η πρόταση νόμου που θα κατατεθεί και έχει ετοιμαστεί από την κυβέρνηση, αποβλέπει στην καταπολέμηση του νεοναζιστικού μορφώματος. Δεν το έχει πει. Αλλά αντιθέτως ομιλεί για κάθε κόμμα, για κάθε παράταξη που δεν εξυπηρετεί την ελευθερία του δημοκρατικού πολιτεύματος», δήλωσε στην ΕΡΤ και στον δημοσιογράφο Θάνο Σιαφάκα, ο νομικός και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης σχολιάζοντας τη νομοθετική ρύθμιση για το «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη. Πρόσθεσε ότι «αυτό πρέπει να ξεκαθαριστεί γιατί αν το αφήσουμε διάχυτο, έρχεται να επικυρωθεί ο λόγος του υπουργού Εσωτερικών – που το πιθανότερο, θα είναι και ο εισηγητής του νομοσχεδίου – ότι «εμείς ως κυβέρνηση πρέπει να κάνουμε το οτιδήποτε για να μην ξανακυβερνήσει η αριστερά»».

«Αντιλαμβάνεστε πλέον ότι πάμε σε ένα αδιέξοδο. Και δεν υπονοώ ότι με αυτόν τον τρόπο θα στηριχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ ή το ΜέΡΑ25 από τη δυνατότητα να συμμετάσχει στις εκλογές, αλλά υποστηρίζω ότι διαχέεται στην κοινή αντίληψη ο φόβος της αριστεράς εν γένει» συνέχισε ο κ. Ρουπακιώτης επισημαίνοντας ότι «αν όντως η κυβέρνηση ήθελε να καταπολεμήσει αυτό το κοινωνικό φαινόμενο πλέον – μικρής ή μεγάλης διάστασης, διαφορετική σε κάθε χώρα – όφειλε να επικοινωνήσει με τα άλλα κόμματα έγκαιρα και να πει «για να δούμε, εδώ υπάρχει ένα κίνδυνος σε βάρος της δημοκρατίας»».

Απαντώντας σε ευθεία ερώτηση αν είναι αντίθετος με τη ρύθμιση για το κόμμα Κασιδιάρη, ο κ. Ρουπακιώτης είπε ότι «θα μπορούσε να συγκλίνει με μια ρύθμιση που θα βρίσκεται, έστω με δυσκολία, όχι απόμακρα από τη συνταγματική διάταξη», λέγοντας ότι απλούστατα αυτό που «θέλει η κυβέρνηση είναι να καταπολεμήσει τη Χρυσή Αυγή προσδοκώντας ότι θα συλλέξει τις ψήφους».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος