Ξεκίνησε το πείραμα για διακοπές εν μέσω κορονοϊού – Στη Ρόδο οι 189 Ολλανδοί τουρίστες

Ξεκίνησαν τις διακοπές τους στη Ρόδο οι 189 Ολλανδοί, υπό έναν όρο να μην βγουν από το ξενοδοχείο! Οι τουρίστες ηλικίας 18-70 ετών έφτασαν το απόγευμα της Δευτέρας στο νησί, για το άνοιγμα της φετινής τουριστικής περιόδου, συμμετέχοντας στο σχέδιο της Sunweb, σε συνεργασία με την Ολλανδική κυβέρνηση για «διακοπές υπό δοκιμή».

Έχουν όλοι αρνητικό μοριακό τεστ για κορονοϊό και θα μπορούν να κινούνται ελεύθερα μέσα στους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου στην πόλη της Ρόδου, όπου θα διαμείνουν για μια εβδομάδα.

Ξεκίνησε το πείραμα για διακοπές εν μέσω κορονοϊού – Στη Ρόδο οι 189 Ολλανδοί τουρίστεςΔεν θα επιτρέπεται να βγουν ούτε στην παραλία, την οποία θα βλέπουν μόνο από τα παράθυρά τους, αλλά θα έχουν στη διάθεσή τους τις πισίνες και τα εστιατόρια του ξενοδοχείου. Όταν θα επιστρέψουν στην Ολλανδία θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα για δέκα ημέρες.

Υπενθυμίζεται, πως τουλάχιστον 25.000 Ολλανδοί είχαν κάνει αίτηση για το πείραμα, σύμφωνα με το BBC, που έχει ως στόχο να διαπιστωθεί αν είναι εφικτός ο τουρισμός κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ξεκίνησε το πείραμα για διακοπές εν μέσω κορονοϊού – Στη Ρόδο οι 189 Ολλανδοί τουρίστεςΟι ταξιδιώτες έκαναν τεστ πριν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο που τους έφερε στο αεροδρόμιο «Διαγόρας», που ήταν αρνητικά στην covid-19, ενώ θα κάνουν ακόμη ένα και μετά το ταξίδι. Επιστρέφοντας θα μπουν σε καραντίνα 10 ημερών και εάν κάποιος μολυνθεί από κορονοϊό κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, θα μπει σε ξενοδοχείο καραντίνας και τα έξοδα θα καλυφθούν από την εταιρεία.

Ρεπορτάζ: Αριστείδης Μιαούλης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος