Ρήτρα αναπροσαρμογής: Στις 6 Ιουλίου θα εκδικαστεί η αγωγή – Την Πέμπτη η απόφαση για τις διακοπές ρεύματος

Στις 6 Ιουλίου θα συζητηθεί η αγωγή της ΕΚΠΟΙΖΩ και άλλων φορέων κατά της ΔΕΗ με την οποία ζητείται η ακύρωση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ρεύμα. Με απόφαση του το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα αναβολής που υπέβαλε η εταιρία επικαλούμενη την πιλοτική δίκη που έχει ζητήσει να διεξαχθεί για την υπόθεση, από τον Άρειο Πάγο.

Το δικαστήριο θα δημοσιεύσει αύριο (Πέμπτη 2/6) στις 12.30 το μεσημέρι την απόφαση του σχετικά με την προσωρινή διαταγή που ζήτησαν οι ενάγοντες, καταναλωτικές οργανώσεις και άλλοι, προκειμένου να παγώσουν οι εντολές διακοπής ρεύματος στους πολίτες που δεν πληρώνουν την ρήτρα αναπροσαρμογής έως την ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης του αιτήματος για έκδοση προσωρινής εντολής του δικαστηρίου, κατέθεσε ο πρόεδρος εργαζομένων ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ο οποίος τόνισε πως καθημερινά λαμβάνουν εντολές διακοπής ρεύματος προσδιορίζοντας τον αριθμό στην Αττική στις 500 και σε ολόκληρη την χώρα σε 1500. Είπε επίσης πως «οι συνάδελφοι του προπηλακίζονται όταν πηγαίνουν να κόψουν το ρεύμα. Εντολές εκτελούν.. Εάν ο καταναλωτής δεν πληρώσει το σύνολο του τιμολογίου, του κόβεται το ρεύμα».

Ο μάρτυρας αντικρούοντας την θέση της εταιρίας ότι αν το δικαστήριο δεχθεί το αίτημα για πάγωμα των διακοπών ρεύματος θα υποστεί ζημιά, ανέφερε πως «Είναι αστείο να μιλάμε για καταστροφή της εταιρείας που έχει πάνω από 5,5 εκατομμύρια πελάτες, αν δεν εκτελεστούν οι διακοπές ρεύματος μέχρι τις 6 Ιουλίου».

Να σημειωθεί ότι ο Άρειος Πάγος οργανώνει ακρόαση όλων των φορέων που έχουν προσφύγει αλλά και των παρόχων, στις 14 Ιουνίου προκειμένου να αποφανθεί αν θα διεξαχθεί πιλοτική δίκη για την υπόθεση. Το αίτημα για την προσφυγή της υπόθεσης σε πιλοτική δίκη υπέβαλε η ΔΕΗ επικαλούμενη , σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήματα που άπτονται της ασφάλειας Δικαίου.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος