Ραφήνα: 14 επιβεβαιωμένα κρούσματα από κορονοπάρτι στην Ίο – Νεαροί με μέσο όρο ηλικίας τα 17 έτη (video)

Σε rapid test υποβλήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης (7/7/21) στο λιμάνι της Ραφήνας από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ περίπου 81 άτομα, επιβάτες του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου “Super Express” από την Ίο, κυρίως νεαρής ηλικίας.

Το πλοίο που κατέπλευσε στο λιμάνι της Ραφήνας στις 20:32 χθες με 369 επιβάτες και 28 άτομα πλήρωμα, πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από Θήρα, Ιο, Πάρο, Νάξο, Μύκονο, Τήνο. Σήμερα το “Super Express” απολυμάνθηκε από ειδικό συνεργείο και αναχώρησε για το καθιερωμένο δρομολόγιό του στις 08:05, αντί στις 07:05 που ήταν προγραμματισμένο.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επιβεβαίωσε το περιστατικό, κάνοντας λόγο για 14 επιβεβαιωμένα κρούσματα από την Ίο, με μέσο όρο ηλικίας τα 17 έτη, γεγονός που -όπως τόνισε- αναδεικνύει τη σημασία της μάσκας, των εμβολίων και τήρησης των υγειονομικών μέτρων.

Στην ΕΡΤ μίλησε ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς, ο οποίος ανέφερε ότι ξεκίνησαν από την Αθήνα 30 παιδιά για διακοπές στην Ίο, εκεί γνωρίστηκαν και με άλλα νεαρά παιδιά και πήγαν όλοι μαζί σε ένα μεγάλο πάρτι. Κάποιοι νόσησαν από κορονοϊό και έμειναν στην Ίο, καθώς δεν τους επετράπη να ταξιδέψουν, ενώ οι υπόλοιποι γύρισαν με το πλοίο.

Ο κ. Μπουρνούς ανέφερε ότι ήταν απομονωμένοι καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σε ειδικό χώρο, ενώ όταν έφτασαν ελέγχθησαν με test από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, που είχε ειδοποιηθεί και βρισκόταν στον ειδικό χώρο του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας, ενώ τους συστήθηκε να μπουν σε 14ήμερη καραντίνα.

“Aυτοί που νόσησαν έμειναν στο νησί ή μπορεί να πήγαν σε ένα άλλο νησί, με το ίδιο πιστοποιητικό”, ανέφερε ο κ. Μπουρνούς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος