“Βουλιάζουν” στο ρέμα 4 σπίτια στο Νέο Βουτζά – “Κραυγή αγωνίας” από τους ιδιοκτήτες

Έκκληση στην πολιτεία να προχωρήσει άμεσα στα απαραίτητα έργα στην κάτω μεριά του πρανούς, που ολισθαίνει προς το ρέμα Πεντέλης στην περιοχή του Νέου Βουτζά, για να σωθεί το σπίτι της, μαζί με άλλα επτά που όπως λέει κινδυνεύουν, απευθύνει μέσω της ΕΡΤ και της εκπομπής ΕΡΤ Σαββατοκύριακο που ανέδειξε χθες πρώτη το θέμα, η κα Μαίρη Μπαλλή, ιδιοκτήτρια ενός από τα σπίτια που κινδυνεύουν να τα “καταπιεί” το ρέμα  μετά τη σοβαρή καθίζηση που έχει υποστεί το έδαφος από τις πρόσφατές πλημμύρες. Τα σπίτια στο σημείο είναι εντός σχεδίου πόλης, με νόμιμες οικοδομικές άδειες και όχι αυθαίρετα, που έχουν κάνει τις ανάλογες ρυθμίσεις. Το ρυμοτομικό σχέδιο της περιοχής προέβλεπε τη θέση των σπιτιών αυτών, που κινδυνεύουν με κατάρρευση.

“Με την επόμενη βροχή το σπίτι θα το πάρει και αυτό το ρέμα” επισημαίνει και ενημερώνει πως τόσο το δικό της σπίτι, που είναι 30ετίας, όσο και τα υπόλοιπα είναι εντός σχεδίου πόλεως και έχουν κτιστεί με νόμιμες οικοδομικές άδειες.

Έως τώρα δεν αντιμετώπιζαν πρόβλημα, γιατί τα δέντρα  συγκρατούσαν το νερό της βροχής, μετά όμως από τις πυρκαγιές, οι καθίζηση του εδάφους είναι μόνιμος κίνδυνος στην περιοχή. “Στο νέο Βουτζά και τον Υμηττό τα σπίτια κτίζονται πάνω σε πρανή επισήμανε. Δεν σημαίνει ότι κινδυνεύουν να φύγουν. Εδώ υπήρχε δάσος που κάηκε. Δεν ενδιαφέρθηκε κανείς μετά να κάνει κάποιες παρεμβάσεις“.

Η ίδια εδώ και μία εβδομάδα έχει εγκαταλείψει το σπίτι της, μένει με την οικογένειά της στο σπίτι του πατέρα της στον Πειραιά και απευθύνει έκκληση προς πάσα κατεύθυνση, για τα απαραίτητα έργα.

“Παρακαλούμε την πολιτεία να κάνει τα έργα στην κάτω μεριά του πρανούς, γιατί καταστράφηκαν δύο οικογένειες και έχουν σοβαρό πρόβλημα άλλες επτά. Τα σπίτια μας είναι με οικοδομικές άδειες, καθ΄όλα νόμιμες” επισήμανε.  “Χρειαζόμαστε άμεση στήριξη οικονομική, να γίνουν τα απαραίτητα έργα γιατί “φεύγει” και ο δρόμος. Ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς είναι στο πλευρό μας αλλά δεν αρκεί” υπογράμμισε.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος