Ο καιρός με την Αναστασία Τυράσκη: Πολύ ισχυρό μελτέμι από την Πέμπτη

Περιορισμένη αστάθεια αναμένεται την Τετάρτη στη χώρα μας, με πρόσκαιρες τοπικές μπόρες στα ηπειρωτικά τις θερμές ώρες της ημέρας, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Από την Πέμπτη έως και το τέλος της εβδομάδας προβλέπεται ενισχυμένο μελτέμι, με την ένταση των βοριάδων στο Αιγαίο να φτάνει τα 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, από τη Δευτέρα αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα, με τις μέγιστες τιμές στα μέσα της επόμενης εβδομάδας να ξεπερνούν κατά τόπους τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες μόνο νεφώσεις, που παροδικά θα είναι αυξημένες κυρίως στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στη Στερεά και την Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 34 με 36 και στα νησιά τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια, με παροδικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι βορείων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη προβλέπεται ηλιοφάνεια, με παροδικές νεφώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά και τοπικές μπόρες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, στο Ιόνιο έως 6 και στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια περίπου επίπεδα.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος ΕΜΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος