«Εύθραυστη σταθεροποίηση» της πανδημίας – Αργότερα η συζήτηση για το Πάσχα

Το πάγωμα των εμβολιασμών με το σκεύασμα της Johnson & Johnson, που είχαν προγραμματιστεί από μεθαύριο, γνωστοποίησε ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας μέχρι να υπάρξει νεότερη ενημέρωση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, ο οποίος θα ανακοινώσει την Τρίτη τις συστάσεις του. Ο κ. Θεμιστοκλέους εξέφρασε την αισιοδοξία του για την εξέλιξη των εμβολιασμών, και προέβλεψε ότι μέσα Ιουνίου θα έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση οι ηλικίες άνω των 40 ετών.

Εν τω μεταξύ, ανοίγει από μεθαύριο το λιανεμπόριο και στην Κοζάνη με τη μέθοδο του click away, ενώ επαναλειτουργούν οι σχολές οδηγών σε όλη τη χώρα, με τη χρήση self-test για εργαζόμενους και εξεταζόμενους. Ωστόσο, η επιτροπή επιστημόνων παρέπεμψε για αργότερα τη συζήτηση που αφορά τις μετακινήσεις για το Πάσχα, καθώς και το άνοιγμα περαιτέρω δραστηριοτήτων, κάνοντας λόγο για “εύθραυστη σταθεροποίηση” της πανδημίας στη χώρα μας, και δηλώνοντας προβληματισμένη για την πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας.

Σημειώνεται ότι χθες ανακοινώθηκαν 3.067 νέα κρούσματα κορονοϊού, είχαμε ακόμη 91 θανάτους, ενώ σε 824 αυξήθηκαν οι διασωληνωμένοι, που αποτελεί νέο αρνητικό ρεκόρ. Από σήμερα 11 δήμοι σε όλη τη χώρα μπήκαν στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, όπου συνολικά βρίσκονται 15 περιφερειακές ενότητες και 30 δήμοι.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος