“Euroferry Olympia”: Βρέθηκαν τρεις σοροί στο πλοίο – 8 οι νεκροί μέχρι τώρα

Δύο σοροί, μία στο 2ο και μία στο 3ο κατάστρωμα του Euroferry Olympia βρέθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 25 Φεβρουαρίου. Νωρίτερα το μεσημέρι εντοπίστηκε εντός του φορτηγού, επίσης στο δεύτερο κατάστρωμα, η 6η σορός και σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω του οχήματος, πρόκειται για τον τρίτο Έλληνα οδηγό.

“Euroferry Olympia”: Βρέθηκαν τρεις σοροί στο πλοίο – 8 οι νεκροί μέχρι τώραΟ αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο οποίο είχε εκδηλωθεί στο τρίτο κατάστρωμα του πλοίου τα ξημερώματα της Παρασκευής 18/02 στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερεικούσας κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από Ηγουμενίτσα προς Μπρίντιζι, ανήλθε στους 8 ενώ 3 άτομα ακόμα φέρονται να αγνοούνται. Οι διασωθέντες από το πλοίο είναι 281.

Όλη την διάρκεια της σημερινής μέρας, συνεχίζονται από τους πυροσβέστες, οι προσπάθειες έρευνας για τους 6 αγνοούμενους στο καμένο κουφάρι του Euroferry Olympia, το οποίο έχει ρυμουλκηθεί στο λιμάνι του Αστακού. Από το πρωί ειδικοί μηχανικοί βρίσκονται στο πλοίο προσπαθώντας να θέσουν σε λειτουργία το υδραυλικό σύστημα ώστε να ανοίξει ο καταπέλτης. Να σημειωθεί ότι ένας πυροσβέστης αισθάνθηκε αδιαθεσία και για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

“Euroferry Olympia”: Βρέθηκαν τρεις σοροί στο πλοίο – 8 οι νεκροί μέχρι τώραΣύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται αύριο εκ νέου επιχείρηση για να ανοίξει ο καταπέλτης και εφόσον αυτό συμβεί θα απομακρυνθούν τα φορτηγά, πρώτα από τα πάνω καταστρώματα του πλοίου για λόγους ευστάθειας, και στη συνέχεια εφόσον τα επίπεδα του μονοξειδίου το επιτρέπουν θα ξεκινήσει η έρευνα στο κάτω κατάστρωμα. Όπως επισημαίνεται, τα επίπεδα του μονοξειδίου του άνθρακα στο κατάστρωμα 1 είναι ακόμα πολύ υψηλά.

Μέχρι στιγμής έχει ερευνηθεί ολόκληρο το κατάστρωμα 3 και τα δύο τρίτα του καταστρώματος 2.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος