“Euroferry Olympia”: Σε εξέλιξη το άνοιγμα του καταπέλτη – Έρευνες για τους 3 αγνοούμενους (video)

Συνεχίζονται οι έρευνες των ανδρών της ΕΜΑΚ στο Euroferry Olympia το οποίο βρίσκεται αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Πλατυγιαλίου στην Αιτωλοακαρνανία.

Σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση ανοίγματος του καταπέλτη του πλοίου. Υπάρχουν ακόμα 3 αγνοούμενοι, καθώς μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 8 σοροί.

Οι μηχανικοί των συνεργείων της Πυροσβεστικής κατάφεραν να αφαιρέσουν τον τελευταίο πύρο που συγκρατούσε την πόρτα του καταπέλτη. Νωρίτερα υπήρξε καθυστέρηση για ένα δίωρο περίπου, είχαν σταματήσει οι ενέργειες που έκαναν οι μηχανικοί γιατί στο πλοίο είχε ανέβει η θερμοκρασία και υπήρχε πάλι πυκνός καπνός στο γκαράζ. Ζητούμενο τώρα είναι να καταφέρουν να ανοίξουν τον καταπέλτη και αναλόγως αν τα τοξικά αέρια είναι σε τέτοιο επίπεδο που επιτρέπουν να μπουν μέσα οι πυροσβέστες ή χρειαστεί να αεριστεί ο χώρος, να  καταφέρουν να ρυμουλκήσουν τα αυτοκίνητα που υπάρχουν στο νούμερο ένα γκαράζ που δεν έχει πειράξει η φωτιά και να τα βγάλουν έξω, έτσι ώστε να ερευνήσοουν ενδελεχώς τον χώρο.

Απανθράκωση ή εγκαύματα είναι και οι αιτίες θανάτου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, για τις σορούς που εξετάστηκαν μέχρι στιγμής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Πάτρας.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιώμος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος