“Euroferry Olympia”: Επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς που αναζωπυρώθηκε με το άνοιγμα του καταπέλτη

Σε εξέλιξη βρίσκεται γιγαντιαία επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς, που αναζωπυρώθηκε μετά το άνοιγμα του καταπέλτη στο Euroferry Olympia. Το πλοίο βρίσκεται αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Αστακού.

Ρυμουλκά ρίχνουν νερό από την θάλασσα ενώ ειδικά ρομποτικά μηχανήματα από ξηράς προσπαθούν να ψύξουν το εξωτερικό τοίχωμα του σκάφους. Άνδρες της ΕΜΑΚ και Ολλανδοί διασώστες κατάφεραν να μπουν στο γκαράζ -1 του πλοίου, εκεί που δεν υπήρχε πρόσβαση τις προηγούμενες μέρες. Σύμφωνα με την ενημέρωση, σε αυτό το γκαράζ δεν έχουν καεί τα αυτοκίνητα και γίνεται προσπάθεια να μην φτάσει η φωτιά εκεί.

Χθες Δευτέρα 28/2, αμέσως μετά το άνοιγμα του καταπέλτη, η φωτιά στο πρώτο κατάστρωμα αναζωπυρώθηκε λόγω του οξυγόνου που εισήλθε στον χώρο. Αυτοκίνητα και φορτίο τυλίχθηκαν στις φλόγες.

Όλες τις προηγούμενες ημέρες, οι δυνάμεις διάσωσης περίμεναν το άνοιγμα του καταπέλτη ώστε να γίνει απομάκρυνηση των καμένων οχημάτων και να συνεχιστούν οι προσπάθειες ανεύρεσης των 3 αγνοούμενων. Τα πυροσβεστικά συνεργεία προσπαθούν τώρα να αντιμετωπίσουν την πυρκαγιά, ώστε να γίνει κατόπιν αερισμός του πλοίου και να συνεχιστεί η έρευνα.

Ρεπορτάζ: Β. Σιώμος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος