Βίντεο ντοκουμέντο που κατέγραψε το ΕΡΤnews αποτυπώνει τη στιγμή της σύλληψης του δράστη μετά το αιματηρό περιστατικό με πυροβολισμούς που σημειώθηκε νωρίτερα στην Καλλιθέα, έξω από κατάστημα της περιοχής.
Στο βίντεο φαίνονται αστυνομικοί να ακινητοποιούν τον άνδρα λίγα λεπτά μετά τους πυροβολισμούς, ενώ στο σημείο επικράτησε αναστάτωση και κινητοποιήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
Πώς συνέβη το περιστατικό
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο δράστης, ο οποίος φέρεται να βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ, αρχικά ενεπλάκη σε έντονο διαπληκτισμό με εργαζομένους μέσα στο κατάστημα.
Κατά τη διάρκεια της έντασης, φέρεται να έβγαλε αυτόματο όπλο τύπου ούζι και να πυροβόλησε μία εργαζόμενη γυναίκα, τραυματίζοντάς την στον λαιμό. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το τραύμα είναι διαμπερές.
Αμέσως μετά, ο άνδρας βγήκε έξω από το κατάστημα και φέρεται να πυροβόλησε και προς την ταμπέλα της επιχείρησης, προκαλώντας πανικό στους παρευρισκόμενους.
Εκτός κινδύνου η τραυματίας
Η 42χρονη τραυματίας μεταφέρθηκε αρχικά με δικά της μέσα στο νοσοκομείο ενώ λίγες ώρες αργότερα μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες φέρει τραύμα στον τράχηλο, την ωμοπλάτη και την κάτω γνάθο. Ιατρικές πηγές αναφέρουν ότι έχει πλήρη επαφή με το περιβάλλον τηςς και δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή της.
Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο κατάφεραν να ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν τον δράστη, ενώ κατασχέθηκε και το όπλο που χρησιμοποίησε στην επίθεση.
Έρευνα για τα κίνητρα της επίθεσης
Στην περιοχή βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στελέχη της Ασφάλειας, με κλιμάκιο να λαμβάνει καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες και εργαζομένους, προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια και το κίνητρο της επίθεσης.
Οι έρευνες των Αρχών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.
Ρεπορτάζ: Ζώης Κακκαβάς, Σπυριδούλα Κακλατζή
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος