Υπό έλεγχο τέθηκε άμεσα η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα στο περιαστικό άλσος στο λόφο Φιλοθέης Αττικής. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά ξέσπασε στις 11:57 σε χαμηλή βλάστηση στη συμβολή των οδών Μπότσαρη και Μεταξά και έκαιγε ξερά χόρτα.

Η κινητοποίηση των δυνάμεων ήταν άμεση, καθώς η πυρκαγιά εκδηλώθηκε εντός του άλσους και πλησίον κατοικημένης περιοχής. Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια του συμβάντος το ΕΣΚΕΔΙΚ είχε συνεχή εικόνα από το drone.
Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή φιλόθεη Αττικής. Κινητοποιήθηκαν 47 πυροσβέστες με δυο ομάδες πεζοπόρου της 1ης ΕΜΟΔΕ, 10 οχήματα και 2 Ε/Π. Συνδρομή από εθελοντές
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) June 4, 2026

Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή φιλόθεη Αττικής https://t.co/8Hd9lQqiTY
— Fire Fighting Greece (@FightingGreece) June 4, 2026
Στην επιχείρηση συμμετείχαν 47 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΟΔΕ, 11 οχήματα και εθελοντές ενώ από αέρος επιχείρησε ένα ελικόπτερο.
Ρεπορτάζ: Ζώης Κακκαβάς
Πηγή: Πυροσβεστικό Σώμα, Firefighting Greece
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος