Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Πάρο – Μεγάλη κινητοποίηση του Πυροσβεστικού Σώματος

Στην περιοχή Κόστος της Πάρου εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά, που είχει διάσπαρτες εστίες, πλησίασε κοντά σε κατοικίες. Το βράδυ της Κυριακής η πυρκαγιά ήταν σε ύφεση

Στην περιοχή επιχείρησαν 37 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρων, εθελοντές και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ από αέρος συνέδραμαν 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, τα οποία αποσύρθηκαν όταν νύχτωσε. ημειώνεται, ότι ήταν σε εξέλιξη ακτοπλοϊκή μετάβαση στην Πάρο και άλλων 18 πυροσβέστες με 9 οχήματα.
μόλις νυχτώσει.

Eπίσης το Πυροσβεστικό Σώμα ανακοίνωσε ότι μεταβαίνουν, από Νάξο με πλωτό μέσο του ΛΣ 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, από Σάμο με Ε/Π 1 ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος, από Αθήνα με Ε/Π 1 ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος της 1ης ΕΜΑΚ, από Πειραιά 18 πυροσβέστες με 9 οχήματα και 2 Α/Φ.

Το βράδυ της Κυριακής ή κατάσταση έγινε καλύτερη, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Η φωτιά, που έχει ακόμη αρκετές διάσπαρτες εστίες, πλησίασε κοντά σε οικίες, αλλά δεν έχουν αναφερθεί ζημιές, έως τώρα τουλάχιστον, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής. Οι άνεμοι είναι μέτριας έντασης.

Παράλληλα, με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κουλουκούρη, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού μεταβαίνει στο νησί για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Πηγή φωτο: Πυροσβεστικό Σώμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος