Κινδύνεψε από φωτιά η συνοικία Καλλιθέα κάτω από το Φυτόκο

Ένα καμένο λυόμενο σπίτι, ένα μαντρί με 13 γίδια που απανθρακώθηκαν, ένα καμένο καλύβι καθώς και μεγάλη έκταση χορτολιβαδικής έκτασης καμμένη, άφησε πίσω της φωτιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στην συνοικία Καλλιθέα πριν από το Φυτόκο στην Βόρεια πλευρά του Βόλου. Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για εμπρησμό για το λόγο ότι η φωτιά ήταν σε τρία μέτωπα μέσα σε κατοικημένη περιοχή με στενούς δρόμους. Πρώτα ξεκίνησε από αριστερά του οικισμού, πέρασε δεξιά περνώντας από το δρόμο, καίγοντας μεγάλη έκταση όπου βρίσκονταν πολλά σπίτια και στη συνέχεια μεταπήδησε ξανά αριστερά του δρόμου καίγοντας το σπίτι, το μαντρί και το καλύβι, αφήνοντας έναν ηλικιωμένο άνθρωπο χωρίς βιος και περιουσία.

Η κινητοποίηση της πυροσβεστική υπηρεσίας ήταν άμεση, όπως και εθελοντικών ομάδων, της πολιτικής προστασίας του Δήμου Βόλου αλλά και δύο αεροσκαφών Air Tractor που απογειώθηκαν από τη Ν. Αγχίαλο. Η φωτιά ξέσπασε στις 12.30 το μεσημέρι και στις 2.40 είχε τεθεί υπό έλεγχο, όμως οι πυροσβέστες παραμένουν στο σημείο και κάνουν καθαρισμό, κυρίως στο σπίτι που κάηκε.

Κινδύνεψε από φωτιά η συνοικία Καλλιθέα κάτω από το Φυτόκο

Ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας, αντιπύραρχος Ευάγγελος Φαλάρας, ανέφερε ότι η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε στις 12.30 το μεσημέρι στην εν λόγω περιοχή που υπάρχουν πολλές κατοικίες αλλά και ακαθάριστα οικόπεδα.

Κινδύνεψε από φωτιά η συνοικία Καλλιθέα κάτω από το Φυτόκο

«Η φωτιά, λόγω και του αέρα εξαπλώθηκε γρήγορα, αλλά χάρη στην κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, περιορίστηκε όσο ήταν εφικτό. Δυστυχώς, είχαμε απώλειες σε μια αγροικία που έπαθε σοβαρές ζημιές. Είμαστε σε μια περίοδο που οι ενάρξεις δημιουργούν πολλά προβλήματα και κάνω έκκληση στους συμπολίτες να προσέχουν γιατί κάθε μικρή φωτιά μπορεί να γίνει μεγάλη και να απειλήσει ζωές και κατοικίες», τόνισε. Στην μεγάλη φωτιά του Φυτόκου επιχείρησαν 58 πυροσβέστες και 11 οχήματα και δύο αεροσκάφη Air Tractor που έχουν τη βάση τους στη Ν. Αγχίαλο.

Κινδύνεψε από φωτιά η συνοικία Καλλιθέα κάτω από το Φυτόκο

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, Απ. Μαλαματίνης επισήμανε ότι ήταν μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση, καθώς η φωτιά ξεκίνησε από τρεις μεριές, και θα γίνει έρευνα για το τι ακριβώς συνέβη και ευτυχώς που δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα.  Ο ίδιος ανέφερετ ότι η Πολιτική Προστασία του Δήμου συνέδραμε ο υδροφόρες και έναν φορτωτή.

Κινδύνεψε από φωτιά η συνοικία Καλλιθέα κάτω από το Φυτόκο

Ο εθελοντής της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, Βασίλης Ηλιόπουλος,  τόνισε ότι οι εθελοντές με υδροφόρες, ασχολήθηκαν στην ανατολική πλευρά της φωτιάς, όπου κινδύνευαν σπίτια, σε μια περίπτωση κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά που απειλούσε οικόπεδο με σπίτια, σε συνεργασία με πεζοπόρο τμήμα της Π.Υ. ΒΙ.ΠΕ. που βρισκόταν στο σημείο.

Όπως ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος η φωτιά απείλησε πολλά σπίτια και ευτυχώς δεν κάηκε κάποιο απ’ αυτά.

Κινδύνεψε από φωτιά η συνοικία Καλλιθέα κάτω από το Φυτόκο

Απελπισμένος ο ηλικιωμένος άνδρας που είδε το βιός του να χάνεται σε μια στιγμή είπε ότι η φωτιά ξεκίνησε από κάτω και έφτασε πολύ γρήγορα στο δικό του οικόπεδο, όπου βρισκόταν το λυόμενο σπίτι του και το μαντρί με 13 γίδες.

Ο ίδιος είπε ότι δεν έχει άλλο σπίτι, ούτε και συγγενείς για να τον φιλοξενήσουν και πλέον έμεινε στο δρόμο.

Κινδύνεψε από φωτιά η συνοικία Καλλιθέα κάτω από το Φυτόκο

Νεαρός κάτοικος της περιοχής που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο συμβάν, τόνισε ότι είναι ύποπτο το γεγονός ότι η φωτιά ξέσπασε σε τρία σημεία και κύκλωσε τον οικισμό. «Η φωτιά αρχικά ξεκίνησε από ανατολικά και ήταν μικρή, αλλά μέχρι να ειδοποιήσω την πυροσβεστική είχε επεκταθεί και οι φλόγες πήραν μεγάλο ύψος. Παράλληλα, επεκτάθηκε στα δυτικά, όπου έκαψε μεγάλη έκταση, αλλά ή επέμβαση της πυροσβεστικής ήταν άμεση, ωστόσο στη συνέχεια έπιασε ξανά ανατολικά και έκαψε το σπίτι, το μαντρί και το καλύβι. Θεωρώ ότι τη φωτιά την έβαλαν σκόπιμα» επισήμανε.

Κινδύνεψε από φωτιά η συνοικία Καλλιθέα κάτω από το Φυτόκο

Μεταξύ των κατοικιών που κινδύνευσαν και η κατοικία της συναδέλφου Αναστασίας Φύσσα “Καλύπτω φωτιές κι έχω δει καταστροφές περιουσιών επί 15 σχεδόν χρόνια τώρα …Ποτέ δεν πίστευα ότι θα έφτανε η στιγμή να τρέχω να σώσω το δικό μου σπίτι….Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους φαίνονται στις φωτογραφίες κι όσους δεν φαίνονται για την άμεση ανταπόκριση, συνδρομή, επέμβαση, βοήθεια, για ΟΛΑ…. πυροσβέστες, εθελοντές, γείτονες και φίλοι…” γράφει σε ανάρτηση της στο λογαριασμό της στο facebook.

Κινδύνεψε από φωτιά η συνοικία Καλλιθέα κάτω από το Φυτόκο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος