Σε εξέλιξη η φωτιά στην Αχαΐα: Καίει δάση στην περιοχή της Δροσιάς

Μάχη με τις φλόγες δίνουν ακόμα οι πυροσβεστικές δυνάμεις μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην Πάτρα και απείλησε συνοικίες στις παρυφές της πόλης. Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Πάτρα, Μιχάλης Βασιλάκης, θα είναι μια δύσκολη βραδιά για τους κατοίκους της περιοχής καθώς φοβούνται αναζωπυρώσεις λόγω των ανέμων που συνεχίζουν να πνέουν. Σχετικά με το δεύτερο πύρινο μέτωπο στον δήμο Ερυμάνθου, στη Δροσιά, ο κοινοτάρχης ανέφερε ότι μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται στο δάσος και δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

Νωρίτερα σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες στο Σούλι Αχαΐας. Η φωτιά κατάπινε τα πάντα στο πέρασμά της με τη βοήθεια και των ισχυρών ανέμων. Οι πύρινες γλώσσες πλησίασαν απειλητικά και άλλα σπίτια στον οικισμό. Κάηκαν αυλές και στέγες σπιτιών. Επίγειες και εναέριες δυνάμεις στη μάχη για να περιορίσουν το μέτωπο και να γλιτώσουν τα σπίτια.

Μετά το Σούλι δόθηκε εντολή εκκένωσης και του οικισμού Ρομά στον Ριγανόκαμπο ενώ προληπτικά ζητήθηκε να απομακρυνθούν οι κάτοικοι της Δροσιάς και της Πτέρης. Αρκετοί ήταν εκείνοι που αρνήθηκαν να εγκαταλειψουν τα σπίτια τους παρά τις εκκλήσεις της ΕΛΑΣ.

Οι φλόγες έφτασαν στην περιμετρική οδό της Πάτρας και η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε. Παρά την έγκαιρη κινητοποίηση ο αέρας έκανε την φωτιά να επεκταθεί γρήγορα και προς διάφορες κατευθύνσεις.

«Από το πρωί ειμαστε σε συνεχή μάχη σε πολλά μέτωπα δυστυχώς στην Αχαΐα και στα ορεινά αλλά και δίπλα στην Πάτρα περι-αστικά» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Στην περιοχή επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 25 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού έξι αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Δύο πυροσβέστες και μια γυναίκα κάτοικος της περιοχής μεταφέρθηκαν στο νοσοκομειο με αναπνευστικά προβλήματα χωρίς η κατάστασή τους να εμπνέει ανησυχία.

Σε εξέλιξη η φωτιά στην Αχαΐα: Καίει δάση στην περιοχή της Δροσιάς
EUROKINISSI

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Μαρία Μαγκλάρα, Μιχάλης Βασιλάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος