Πύρινος εφιάλτης ανά την Ελλάδα – Συναγερμός σε Κάρυστο, Αίγιο και Κέρκυρα

Μάχη με τις φλόγες, σε πολλά μέτωπα, δίνουν οι πυροσβέστες και σήμερα, Κυριακή, ημέρα κατά την οποία κορυφώνεται το κύμα καύσωνα. Μόνο σήμερα εκδηλώθηκαν 64 πυρκαγιές, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής. Το τελευταίο 24ωρο αντιμετωπίστηκαν 345 περιστατικά που αφορούσαν πυρκαγιές και διασώσεις.

Εφιαλτικές διαστάσεις έχει πάρει η μεγάλη πυρκαγιά στη Ρόδο που καίει ανεξέλεγκτα για 6η συνεχή μέρα. Η κατάσταση είναι δραματική, καθώς υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια και ξενοδοχειακές μονάδες. Οικισμοί και ξενοδοχεία εκκενώθηκαν από κατοίκους και τουρίστες.

Ανεξέλεγκτη είναι η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής 23 Ιουλίου στην περιοχή Δερβενάκια του Αιγίου. Η φωτιά απείλησε τον οικισμό Βυτινιώτικα και κινήθηκε κατά μήκος της Νέας Εθνικής Οδού Κορίνθου – Πατρών με κατεύθυνση προς Διακοφτό και Ακράτα. Μήνυμα, μέσω του 112, εστάλη προς τους πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή Κάστρο της Αιγιαλείας να μετακινηθούν προς την περιοχή Καθολικό. Προληπτικά εκκενώνονται τα χωριά Τράπεζα και Καθολικό.

Κορυφώνεται η αγωνία στην Κάρυστο της Εύβοιας καθώς η πύρινη κόλαση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Οι επίγειες και οι εναέριες δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή μαζί με μηχανήματα της αυτοδιοίκησης μπόρεσαν να μετριάσουν το ένα από τα τρία μέτωπα ωστόσο όμως τα άλλα δύο κινούνται εξίσου απειλητικά βοηθούμενα από τους ισχυρούς ανέμους, τη χαμηλή βλάστηση, ενώ η κατάσταση στην περιοχή είναι αποπνικτική καθώς έχει γεμίσει με πυκνούς καπνούς ολόκληρη η περιοχή.

Πύρινος εφιάλτης ανά την Ελλάδα – Συναγερμός σε Κάρυστο, Αίγιο και Κέρκυρα

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε κοντά στο Πεδίο Βολής της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών στις Γλαφυρές, αποτρέποντας την εκκένωση του οικισμού. Η φωτιά έκαψε έκταση με πουρνάρια, ελιές και ξερά χόρτα.

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει στα ορεινά του όρος Παντοκράτορας στο νησί της Κέρκυρας. Η φωτιά εκτείνεται σε διάφορα μέτωπα με εστίες τόσο στη βόρεια όσο και στη νότια πλευρά της κορυφής του βουνού. Για την ώρα καίει πουρνάρια και χορτολιβαδική έκταση ενώ μέχρι στιγμής δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής σε δασική περιοχή μεταξύ της Φούρκας και της Αγίας Παρασκευής Κόνιτσας. Η φωτιά, σύμφωνα με την πρώτη εικόνα που έχει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, είναι έρπουσα και σε απόσταση από οικισμούς. Προς το σημείο έχουν κινηθεί τρία οχήματα με έξι πυροσβέστες και ένα πεζοπόρο τμήμα.

Πύρινος εφιάλτης ανά την Ελλάδα – Συναγερμός σε Κάρυστο, Αίγιο και Κέρκυρα

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά στην Υλική Βοιωτίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση και δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές. Για την κατάσβεση της επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 16 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, καθώς και 7 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Πυρκαγιά είχε ξεσπάσει και ε δασική έκταση στην Αγία Τριάδα Μεσσηνίας στην Πύλο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε στις 14.00 σε αγροτοδασική έκταση και λίγο αργότερα οριοθετήθηκε.

Σε ύφεση οι δυο πυρκαγιές που ξέσπασαν νωρίτερα σε Αργολίδα και Κορινθία. Στην Αργολίδα ξέσπασε αργά το μεσημέρι στην περιοχή Αγίου Δημητρίου – Μετόχι Επιδαύρου. Επιχείρησαν πεζοπόρο τμήμα, επίγειες δυνάμεις και εναέριες δυνάμεις. Στην Κορινθία φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Καρυώτικα Ξυλοκάστρου από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος