Δύο νεκροί από την πτώση μικρού αεροσκάφους κοντά στη Σάμο

Δυο νεκροί από την πτώση Τσέσνα που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή Ποτοκάκι Πυθαγορείου Σάμου. Οι σοροί τους περισυνελέγησαν από πλωτό του λιμενικού σώματος ενώ μέσα στη θάλασσα έχουν εντοπιστεί συντρίμμια και διάφορα αντικείμενα.

Μετά από τέσσερις ολόκληρες ώρες ερευνών στην θαλάσσια περιοχή του Ποτοκακίου Σάμου βρέθηκαν οι σοροί των δύο επιβαινόντων του μονοκινητήριου Τσέσνα που κατέπεσε λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ όταν από άγνωστη αιτία δεν κατάφερε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Σάμου.

Το αεροσκάφος πραγματοποιούσε ιδιωτική πτήση από το Ισραήλ και κατά τις πρώτες πληροφορίες δεν μπόρεσε να προσγειωθεί. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ στη Σάμο, Χάρη Ζαβουδάκη, πρόκειται για έναν άνδρα και μια γυναίκα που πήγαιναν για μία μέρα στο νησί και θα διέμεναν για ένα βράδυ σε ξενοδοχείο του Πυθαγορείου, ενώ κατά την πτώση του αεροπλάνου ακούστηκαν εκρήξεις.

Το μικρό αεροσκάφος λίγο μετά τις 8 το βράδυ προσπάθησε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Σάμου όμως από άγνωστη αιτία δεν τα κατάφερε και προσπάθησε να πάρει ύψος προκειμένου να επιχειρήσει για δεύτερη φορά προσγείωση. Δυστυχώς το τσέσνα μόλις πήρε λίγο ύψος κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Ποτοκακίου. Μετά από έρευνες στο σημείο, από δέκα σκάφη του λιμενικού και σκάφη ιδιωτών, βρέθηκαν οι δύο επιβαίνοντες και συντρίμμια του μονοκινητήριου τσέσνα. Οι σοροί των δύο Ισραηλινών μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Σάμου.

Πηγές: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ρεπορτάζ: Χάρης Ζαβουδάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος