Πτέραρχος Ιατρίδης: Ανθρώπινο λάθος η αιτία συντριβής του Beriev στην Τουρκία – Οι δυσκολίες των πτητικών μέσων

Πιθανώς ο χειριστής κατέβηκε χαμηλά και προσέκρουσε σε βουνά, είπε ο Κωνσταντίνος Ιατρίδης, Πτέραρχος Ε.Α. και Επίτιμος αρχηγός ΔΑΥ, στην ΕΡΤ για το ρωσικό Beriev Be-200, που συνετρίβη στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας ενώ επιχειρούσε στη μάχη εναντίον των μεγάλων πυρκαγιών. «Πιθανότατα οφείλεται σε λάθος του χειριστή που δεν υπολόγισε τα ισχυρά καθοδικά ρεύματα που μαζί με τον πυκνό καπνό, δημιουργούν επικίνδυνες συνθήκες, εκτίμησε ο Έλληνας ειδικός, για το δυστύχημα που άφησε νεκρούς πέντε Ρώσους και 4 Τούρκους επιβαίνοντες. Ο πρώην διοικητής των Εναέριων Μέσων Πυρόσβεσης περιγράφει τις δυσκολίες που υπάρχουν για τα πτητικά μέσα στην καταπολέμηση των πυρκαγιών.

Κατά τον κύριο Ιατρίδη, το Beriev Be-200, έχει καλές δυνατότητες, αφού μπορεί να βοηθήσει σε κατάσβεση με ρίψη 12 τόνων νερού, ωστόσο οι προδιαγραφές του είναι για ρωσικές στέπες ή πεδιάδες αφού όπως είπε, δεν είναι ευέλικτο και δεν ενδείκνυται για ανάγλυφα, με δύσβατα σημεία ή χαράδρες.

Στην Ελλάδα έκανε τη δουλειά του, όλα τα χρειαζόμαστε σε τέτοιο μέγεθος φωτιάς, ανέφερε ο κ. Ιατρίδης, τονίζοντας: «Ενα γραμμάριο πρόληψης ισοδυναμεί με ένα κιλό θεραπεία».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος