Ψυχολόγος που υποστηρίζει τις οικογένειες των θυμάτων μιλάει στην ΕΡΤ

Πέρα από τη φυσική παρουσία των ειδικών ψυχικής υγείας στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη, η γραμμή 10306 είναι διαθέσιμη σε 24ωρη βάση για όποιον χρειάζεται υποστήριξη

Η Μαριάννα Αναγνωστοπούλου, ψυχολόγος της ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ, είναι στην ομάδα των ψυχολόγων των Φορέων Ψυχικής Υγείας, που βρίσκονται στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας για να υποστηρίξουν τους γονείς και συγγενείς των θυμάτων αλλά και τους τραυματίες και τις οικογένειές τους.

«Προσπαθούμε να στεκόμαστε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους, να τους δίνουμε χώρο να εκφράζουν τα συναισθήματά τους. Δίνουμε χώρο για όποιον θέλει και για όσο θέλει να μοιραστεί όλο αυτό το οποίο περνά. Υπάρχει πληθώρα συναισθημάτων. Ο καθένας έχει από κάποιο διαφορετικό αίτημα και σίγουρα όλοι θα έχουν να μοιραστούν πολλά. Τόσο εδώ, που θα βρισκόμαστε και τις επόμενες ημέρες, όσο και μέσα από τη γραμμή 10 306 όποιος θα ήθελε να μοιραστεί κάτι, είμαστε εδώ για να τον βοηθήσουμε όπως μπορούμε», λέει η κ. Αναγνωστοπούλου.

Υπογραμμίζει εξάλλου τι σημασία του ότι είναι όλοι μαζί εκεί, καθώς το μοίρασμα μεταξύ ανθρώπων που βιώνουν κάτι κοινό είναι πολύ βοηθητικό. «Υπάρχει πολλή αλληλοϋποστήριξη μεταξύ των ανθρώπων που περνούν την ίδια κατάσταση. Συναντιούνται όλοι μαζί εκεί οι οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών και προσπαθούν να υποστηρίξουν ο ένας τον άλλον».

Οι φίλοι των δεκάδων παιδιών που έχασαν τη ζωή τους επίσης θα χρειαστούν βοήθεια. «Η υποστήριξη θα πρέπει να είναι συνεχής. Παραπέμπουμε τους ανθρώπους όπου μπορούμε για να αναζητήσουν συνεχιζόμενη ψυχολογική υποστήριξη», αναφέρει η ψυχολόγος.

Η γραμμή 10306 είναι διαθέσιμη σε 24ωρη βάση για όποιον χρειάζεται υποστήριξη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος