Ψυχολόγος για δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Από τις εικόνες φαίνεται ότι είναι αδίστακτος (video)

«Αυτή την στιγμή υπάρχει ένα παιδί και είναι πολύ σκληρός ο τρόπος που θα μεγαλώσει. Ήδη ξεκινάει με τις χειρότερες προϋποθέσεις και έχει νόημα να δούμε ως κοινωνία πως αντιμετωπίζουμε αυτά τα παιδιά και τι φροντίδα τους δίνουμε», δήλωσε στην ΕΡΤ η Άννα Κανδαράκη, σχολιάζοντας το έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

Η ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια, συνομιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις», μαζί με τον ποινικολόγο Γιάννη Βλάχο, σχολίασε τη συμπεριφορά του καθ’ ομολογία δράστη στο μνήμα της Καρολάιν και την αγκαλιά που έκανε στη μητέρα του θύματος: «Πραγματικά (αυτές οι σκηνές) μας τρομάζουν. Δείχνουν ότι είναι αδίστακτος και ο στόχος του ήταν, επί της ουσίας, να μην ενοχοποιηθεί. Μεγαλύτερη σημασία έχει όμως να προλάβουμε τέτοιες καταστάσεις και αυτό το παιδί να σπάσει τον κύκλο βίας. Να μεγαλώσει με μεγαλύτερη φροντίδα και αγάπη γιατί ξεκινάει (τη ζωή του) με πολύ βαθύ τραύμα».

Μιλώντας η ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια για τα σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα αναφορικά με τον τρόπο που πενθεί ο καθένας, τόνισε ότι κάθε άνθρωπος θρηνεί με το δικό του, ξεχωριστό, τρόπο και πώς «δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα από αυτή την εικόνα, για το αν είναι ένοχος ή όχι».

Όσον αφορά στην τραγική εξέλιξη αυτής της υπόθεσης και την ομολογία ενοχής του 32χρονου πιλότου η επιστήμονας δήλωσε πώς προσωπικά αρνήθηκε μέσα της να δεχτεί όλες αυτές τις υποψίες.

«Δεν θέλω να γίνει ταύτιση της ψυχιατρικής νόσου με τις εγκληματικές ενέργειες. Υπάρχει ένα πολύ έντονο στίγμα στη ψυχική νόσο και ούτε κάποιος που νοσεί ψυχικά είναι ικανός για φόνο», ανέφερε η κ. Κανδαράκη επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι:

«Η παγίδα εδώ είναι να μπούμε σε γενικεύσεις. Προφανώς, βλέπουμε, ότι υπάρχει μεγάλη δυσκολία στο κομμάτι του συναισθήματος και προφανώς δεν υπάρχει επεξεργασία της συνέπειας… Αυτή τη στιγμή είναι πολύ σημαντικό να μην αισθάνεται κανείς ότι έχει εξουσία πάνω σε κανέναν άνθρωπο».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος