ΨΝΑ: Την κάλυψη των κενών θέσεων ζητούν οι ειδικευόμενοι ιατροί

Για «ήδη επιβαρυμένη από την υποστελέχωση λειτουργία του Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής Δαφνί», κάνει λόγο ο σύλλογος ειδικευομένων ιατρών Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής. Στο ίδιο θέμα έχει αναφερθεί και η ΕΙΝΑΠ.

Ο σύλλογος τονίζει ότι: «η λειτουργία του έχει φτάσει σε συνθήκες εξαθλίωσης και επισφαλούς εργασίας και νοσηλείας, δέχεται το τελειωτικό χτύπημα με την ανακοίνωση δια της κοινοποίησης του προγράμματος εφημεριών για τον μήνα Οκτώβριο της προσθήκη επιπλέον ανοιχτών εφημεριών (δηλαδή εφημεριών στις οποίες υποδέχεται νέα οξέα και επείγοντα περιστατικά). Αυτές έχουν το χαρακτήρα “πρωινού ωραρίου” σε συνεφημέρευση με την 1η ΥΠΕ και “για την υποστήριξη” αυτής, και αφορούν την εισαγωγή ακούσιων – και μόνο – περιστατικών (δηλαδή περιστατικών που πρέπει να εξεταστούν κατόπιν εντολής του Εισαγγελέα)».

Ακολούθως στην ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρονται τα εξής: «Οι ελλείψεις σε προσωπικό αφορούν όλους τους κλάδους: το Μικροβιολογικό εργαστήριο που αδυνατεί να καλύψει 24 ωρη βάρδια, το Καρδιολογικό, το Χειρουργικό και το Ακτινολογικό εργαστήριο, που λειτουργούν με έναν ειδικό το καθένα, και όχι καθημερινά (το Καρδιολογικό πρόσφατα και μετά από μεγάλη πίεση στελεχώθηκε με έναν επιπλέον Καρδιολόγο) που προσπαθούν να καλύψουν το ΤΕΠ και ταυτόχρονα τα περιστατικά όλου του υπόλοιπου νοσοκομείου, την σταθερή απουσία αναισθησιολογου, το προσωπικό του Ψυχιατρικού κλάδου που καλείται να διαχειριστεί όλα τα πόστα του Δικτύου από τα τμήματα οξέων, τις εξωτερικές δομές ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, τα εξωτερικά ιατρεία και άλλα, καθώς και το νοσηλευτικό προσωπικό, που σε βάρδιες των 2 ατόμων, καλείται να διαχειριστεί κλινικές 31 ασθενών. Ίδια υποστελέχωση ισχύει φυσικά για τους τραυματιοφορείς, τους τραπεζοκόμους, το προσωπικό καθαριότητας και τους διοικητικούς υπαλλήλους».

Τέλος, οι προτάσεις των ιατρών είναι: «Ως Σύλλογος έχουμε ήδη δώσει ηχηρά το μήνυμα της αντίδρασής μας στο σχέδιο της κυβέρνησης με διαδοχικές στάσεις εργασίας και κινητοποιήσεις. Αιτούμαστε την απόσυρση των δύο επιπλέον εφημεριών στις 13 και 18 Οκτωβρίου, που θα εντείνουν αδιαμφισβήτητα την ήδη επισφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου, κρίνοντας επικίνδυνους τους όρους ασφάλειας εφημέρευσης όλων των παρεχόμενων υπηρεσιών για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους, αλλά και για τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Με μια τέτοια εξέλιξη θα εντατικοποιηθεί η ανάγκη ενίσχυσης των υπηρεσιών, όταν ήδη το Νοσοκομείο μας λειτουργεί κάτω από τα προβλεπόμενα όρια ασφάλειας, κάτι που δημιουργείται από την τραγική εικόνα υποστελέχωσης σε όλους τους κλάδους και μάλιστα εντείνεται με την ανανέωση των συμβασιούχων να κρίνεται σε αμφισβήτηση. Στη βάση αυτή απαιτούμε την άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου μας με μόνιμο προσωπικό σε όλους τους κλάδους και όλες τις δομές του, προκειμένου να αποκατασταθούν οι συνθήκες λειτουργίας του και να αποτραπεί η εκ νέου μεταβολή του σε μια δομή που θα προσομοιάζει απάνθρωπες εικόνες του παρελθόντος».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος