Ψηφιακή μετάβαση: Στη δεύτερη φάση Βορειοδυτική και κεντρική Ελλάδα – Από 13/7 όλα τα κανάλια και σε υψηλή ανάλυση (video)

Από την Τρίτη 13 Ιουλίου, οι τηλεθεατές της Βορειοδυτικής και της κεντρικής Ελλάδας θα μπορούν να απολαμβάνουν όλα τα κανάλια της ΕΡΤ και σε υψηλή ανάλυση, αφού τα ξημερώματα, οι περιοχές της Κέρκυρας, της Θεσπρωτίας, των Ιωαννίνων, της Λάρισας, των Τρικάλων και τμήματος της Καρδίτσας θα μπουν στο δεύτερο στάδιο της ψηφιακής μετάβασης.

Οι τεχνικοί της ΕΡΤ εργάζονται πυρετωδώς για να ενεργοποιήσουν όλους τους διαύλους της δημόσιας τηλεόρασης αναβαθμίζοντας την ποιότητα του τηλεοπτικού σήματος.

Η κάμερα της ΕΡΤ βρέθηκε στο Κέντρο Εκπομπής Κέρκυρας στην κορυφή του όρους Παντοκράτορας.

Οι τηλεθεατές θα πρέπει να επανασυντονίσουν τους τηλεοπτικούς τους δέκτες τα ξημερώματα προκειμένου να βλέπουν τα κανάλια της ΕΡΤ αλλά και τα ιδιωτικά κανάλια της Digea. 

Η δεύτερη φάση της ψηφιακής μετάβασης, πραγματοποιείται βάσει Ευρωπαϊκής Οδηγίας προκειμένου οι τηλεοπτικοί σταθμοί να εκπέμπουν στις τελικές διεθνώς κατοχυρωμένες συχνότητες ώστε να απελευθερωθεί φάσμα συχνοτήτων για την ανάπτυξη εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας 5G.

Ανταπόκριση – Κέρκυρα: Γιάννης Ανδριώτης

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ