Ψηφιακή μετάβαση: Στη δεύτερη φάση Βορειοδυτική και κεντρική Ελλάδα – Από 13/7 όλα τα κανάλια και σε υψηλή ανάλυση (video)

Από την Τρίτη 13 Ιουλίου, οι τηλεθεατές της Βορειοδυτικής και της κεντρικής Ελλάδας θα μπορούν να απολαμβάνουν όλα τα κανάλια της ΕΡΤ και σε υψηλή ανάλυση, αφού τα ξημερώματα, οι περιοχές της Κέρκυρας, της Θεσπρωτίας, των Ιωαννίνων, της Λάρισας, των Τρικάλων και τμήματος της Καρδίτσας θα μπουν στο δεύτερο στάδιο της ψηφιακής μετάβασης.

Οι τεχνικοί της ΕΡΤ εργάζονται πυρετωδώς για να ενεργοποιήσουν όλους τους διαύλους της δημόσιας τηλεόρασης αναβαθμίζοντας την ποιότητα του τηλεοπτικού σήματος.

Η κάμερα της ΕΡΤ βρέθηκε στο Κέντρο Εκπομπής Κέρκυρας στην κορυφή του όρους Παντοκράτορας.

Οι τηλεθεατές θα πρέπει να επανασυντονίσουν τους τηλεοπτικούς τους δέκτες τα ξημερώματα προκειμένου να βλέπουν τα κανάλια της ΕΡΤ αλλά και τα ιδιωτικά κανάλια της Digea. 

Η δεύτερη φάση της ψηφιακής μετάβασης, πραγματοποιείται βάσει Ευρωπαϊκής Οδηγίας προκειμένου οι τηλεοπτικοί σταθμοί να εκπέμπουν στις τελικές διεθνώς κατοχυρωμένες συχνότητες ώστε να απελευθερωθεί φάσμα συχνοτήτων για την ανάπτυξη εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας 5G.

Ανταπόκριση – Κέρκυρα: Γιάννης Ανδριώτης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος