Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Σε εξέλιξη η απογραφική διαδικασία

Array

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων υπενθυμίζει ότι από το Σάββατο 1η Οκτωβρίου ξεκίνησε η δεύτερη φάση εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, με την υποβολή του εντύπου Ε4 στο Π.Σ. Εργάνη, ενώ ακολουθεί από 1ης Νοεμβρίου η απογραφική διαδικασία του συνόλου των εργαζομένων μισθωτής εξαρτημένης εργασίας.

Συγκεκριμένα:

– Το Σάββατο 1η Οκτωβρίου ξεκίνησε, κατά την πάγια διαδικασία, η ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Ε4 (Ετήσιος πίνακας προσωπικού) στο Π.Σ. Εργάνη για τους εργαζόμενους με σχέση εξαρτημένης εργασίας. Η προθεσμία υποβολής του Ε4 λήγει στις 31 Οκτωβρίου.

– Από την 1η Νοεμβρίου μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2022, θα πραγματοποιηθεί η απογραφική διαδικασία της ψηφιακής οργάνωσης του χρόνου εργασίας, από όλες τις επιχειρήσεις – εργοδότες της χώρας και για το σύνολο των εργαζομένων τους, με σύμβαση ή σχέση εξαρτημένης εργασίας, συμπεριλαμβανομένου του δανειζόμενου προσωπικού. Εξαιρούνται οι τράπεζες και τα σούπερ μάρκετ που απασχολούν περισσότερους από 250 εργαζόμενους, κλάδοι στους οποίους εφαρμόζεται ήδη η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας και έχει ήδη ολοκληρωθεί η απογραφή.

Ρεπορτάζ: Δήμητρα Κυριαζή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος