Πρωτοδικείο Αθηνών: Χωρίς αντιδικία η απόφαση για την επιμέλεια της Λυδίας

Συνοπτική αναμένεται η διαδικασία στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, από όπου αναμένεται απόφαση για την οριστική επιμέλεια της μικρής Λυδίας, της κόρης της αδικοχαμένης Καρολάιν. Οι γονείς του καθ’ομολογίαν δολοφόνου, σε κλίμα συναίνεσης  δεν υπέβαλαν αίτημα για συν-επιμέλεια της μικρής Λυδίας την οποία μεγαλώνουν στην Αλόννησο οι γονείς του θύματος.

«Δεν υπήρξε αντιδικία. Εμείς καταθέσαμε παρέμβαση υπέρ της αιτήσεως της Εισαγγελέως αλλά και πραγματογνωμοσύνη από τη σύμβουλο ψυχικής υγείας που παρακολουθεί την μικρή», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν, Αθανάσιος Χαρμάνης, επισημαίνοντας ότι «οι σχέσεις των δύο οικογενειών είναι αρμονικές με γνώμονα το καλό του ανήλικου κοριτσιού».

Μέχρι στιγμής την προσωρινή επιμέλεια του παιδιού έχουν οι γονείς της Καρολάιν, που μεγαλώνουν τη μικρούλα στην Αλόννησο. Σύμφωνα μάλιστα με τη δικαστική απόφαση, οι γονείς του 33χρονου μπορούν να βλέπουν την εγγονή τους πέντε μέρες το μήνα.

«Αφιερώνοντας κυριολεκτικά τη ζωή μας σε αυτήν, τη φροντίδα και περιποίησή της, περιμένοντας με αγωνία και προσμονή ακόμη και την ώρα και τη στιγμή που θα βρεθούμε μαζί της, έχοντας μάλιστα και τον χρόνο για το σκοπό αυτό, αφού είμαστε συνταξιούχοι, ηλικίας 67 ετών ο πρώτος και 62 ετών η δεύτερη, αλλά και την οικονομική δυνατότητα. Περαιτέρω για το σκοπό αυτό έχουμε ουσιαστικά μετακομίσει στην Αλόννησο, όπου τυγχάνομε κύριοι κατοικίας, στον οικισμό Πατητήρι Αλοννήσου, γεγονός που διευκολύνει την επικοινωνία μας με την εγγονή μας», γνωστοποιούσαν το καλοκαίρι οι γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, ζητώντας να γίνει δεκτη η εισαγγελική πρόταση, σύμφωνα με την οποία:

«Η επικοινωνία της μικρής με τους πατρικούς ανιόντες δεν πρέπει να αποκλειστεί διότι η μέχρι τώρα καλή επικοινωνία μεταξύ των ανιόντων των δύο πλευρών εκτιμάται ότι θα αποβεί προς όφελος της ψυχικής ισορροπίας της ανήλικης».

Αντιθέτως, η εισαγγελική πρόταση ήταν καταπέλτης για τον ίδιο το συζυγοκτόνο.

«Η συγκρότηση του χαρακτήρα του, η οποία υποδηλώνει άτομο παντελώς στερούμενο ηθικών αναστολών και η προαναφερθείσα εγκληματική συμπεριφορά του, δύναται, οπωσδήποτε, να επηρεάσουν την ψυχική και ηθική διάπλαση του τέκνου. Δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στα καθήκοντά που του επιβάλλει το λειτούργημά του ως γονέα», ήταν η κρίση της Εισαγγελέως.

ΕΡΤ1- Ρεπορτάζ: Ηλίας Κούκος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος