Πρώτο καρναβάλι από την πανδημία: «Βασίλισσα» η Πάτρα – Στα ύψη η πληρότητα στους δημοφιλείς προορισμούς

Η επανέναρξη των αποκριάτικων εκδηλώσεων μετά την παύση τριών χρόνων λόγω πανδημίας, φαίνεται να έχει τη μεγαλύτερη δυναμική. Η πληρότητα των καταλυμάτων στους δημοφιλείς προορισμούς ξεπερνά κάθε προηγούμενο.

Η επανέναρξη των αποκριάτικων εκδηλώσεων μετά την παύση τριών χρόνων λόγω πανδημίας, φαίνεται να έχει τη μεγαλύτερη δυναμική από ποτέ. Η πληρότητα των καταλυμάτων στους δημοφιλείς προορισμούς ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Mάλιστα στην πρωτεύουσα του καρναβαλιού, την Πάτρα, αρκετοί επισκέπτες είναι αποφασισμένοι να κοιμηθούν ακόμη και στα αυτοκίνητά τους προκειμένου να δώσουν το παρόν στις αυριανές εκδηλώσεις.

Φέτος όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Πάτρα. Τρία χρόνια μετα την πανδημία η καρδιά του καρναβαλιού χτυπά ξανά!

Η αχαϊκή πρωτεύουσα κρατά τα σκήπτρα, ως βασίλισσα του καρναβαλιού, σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ επισκεψιμότητας. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κατάλυμα ούτε για δείγμα, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών αυξάνεται ώρα με την ώρα για την μεγάλη παρέλαση της Κυριακής.

Οικονομική τονωτική «ένεση» σε πολλούς προορισμούς της χώρας, προσφέρει το πρώτο εορταστικό τριήμερο της χρονιάς. Σε Πάτρα, Ιωάννινα, Μέτσοβο, Ρέθυμνο και Ξάνθη η πληρότητα αγγίζει το 100%. Μετρημένα στα δάχτυλα τα διαθέσιμα καταλύματα στην Ήπειρο σε Τζουμέρκα, Κόνιτσα και Ζαγοροχώρια ενώ πολύ υψηλές πληρότητες καταγράφονται στα Καλάβρυτα, την ορεινή Κορινθία και την ορεινή Αρκαδία.

Ωστόσο, οι τιμές των τουριστικών πακέτων είναι σύμφωνα με τα στοιχεία είναι αυξημένες κατά 10% με τις περισσότερες προκρατήσεις να περιλαμβάνουν δύο διανυκτερεύσεις.

Μετά από 3 χρόνια περιορισμών, όλη η Ελλάδα ζει σε ρυθμούς καρναβαλιού δίνοντας μια μεγάλη ανάσα στις τοπικές οικονομίες.

Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα, Αθανασία Σταμοπούλου, Μαριαλένη Τσουβελεκίδη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος