#MeToo: Κεκλεισμένων των θυρών η κατάθεση της αθλήτριας για τον βιασμό – Τι είπε ο κατηγορούμενος

Αυλαία στις δίκες για το ελληνικό #MeToo σήμερα, με πρωτη δίκη αυτή για το βιασμό 11χρονης αθλήτριας ιστιοπλοΐας από τον προπονητή της πριν από 11 χρόνια.

Η έδρα έκανε δεκτό το αίτημα που υπέβαλλε η πλευρά της 21χρονης πια κοπέλας για διεξαγωγή της δίκης κεκλεισμένων των θυρών μόνο ως προς το σκέλος της δικής της κατάθεσης και η διαδικασία διακόπηκε για τις 26 Ιανουαρίου.

«Για λόγους προστασίας της και της ιδιωτικής της ζωής ζητάμε την διεξαγωγή της αποδεικτικής διαδικασίας κεκλεισμένων των θυρών. Αν αυτό δεν γίνει δεκτό, ζητάμε έστω η κατάθεση του θύματος να διεξαχθεί χωρίς δημοσιότητα. Είναι μια επώδυνη διαδικασία για την ίδια η κατάθεση αυτή.Πρόκειται για αδικήματα που έχουν πλήξει τον πυρήνα της προσωπικότητας της» ανέφερε η δικηγόρος της Κλειώ Παπαπαντολέων.

Η υπεράσπιση του 38χρονου προπονητή δεν έφερε αντίρρηση στο αίτημα, ως προς την κατάθεση μόνο του θύματος κεκλεισμένων των θυρών. Τελικά το δικαστήριο αποφάσισε να δοθεί μόνο η κατάθεση του θύματος κεκλεισμένων των θυρών.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος πάντως απέρριψε τις κατηγορίες λέγοντας πως «την κατηγορία του βιασμού δεν την αποδέχομαι για κανένα ζωντανό οργανισμό σε αυτό τον πλανήτη. Τα υπόλοιπα τα αφήνω στην κρίση σας».

Νωρίς το πρωί έφτασε η 22χρονη κοπέλα συνοδευόμενη από την οικογένεια της, τη μητέρα, τον πατέρα και την αδερφή της. Όλοι τους ήταν πιασμένοι σφιχτά χέρι χέρι. Λίγα λεπτά αργότερα έφτασε στο δικαστήριο η χρυσή ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, από την προσωπική ιστορία και καταγγελία της οποίας, αποκαλύφθηκε η συγκεκριμένη υπόθεση.

Ξεκινά η πρώτη δίκη του ελληνικού #metoo – Μάρτυρας η Σοφία Μπεκατώρου

Κατά την έναρξη της διαδικασίας ο 39χρονος κατηγορούμενος αναζητούσε συνεχώς με το βλέμμα του το θύμα, το οποίο βρισκόταν στην άλλη πλευρά της αίθουσας έχοντας στο πλευρό της την οικογένεια της και την Σοφια Μπεκατώρου, η οποία προτάθηκε και ως μάρτυρας κατηγορίας προκειμένου να καταθέσει στη δίκη.

#MeToo: Κεκλεισμένων των θυρών η κατάθεση της αθλήτριας για τον βιασμό – Τι είπε ο κατηγορούμενος

Δεκατέσσερις μάρτυρες υπεράσπισης θα προτείνει η πλευρά του κατηγορουμένου.

Η δικογραφία για τον καταγγελλόμενο βιασμό της αθλήτριας, ενόσω ήταν ανήλικη, σχηματίστηκε τον περασμένο Ιανουάριο στην Εισαγγελία.

Ο κατηγορούμενος είναι αντιμέτωπος για τον βιασμό κατ’ εξακολούθηση, την αποπλάνηση κατ’ εξακολούθηση και την κατάχρηση σε ασέλγεια της 11χρονης. Μετά την κατάθεση του θύματος, ο προπονητής είχε συλληφθεί με διαδικασίες εξπρές και είχε οδηγηθεί στον ανακριτή, στον οποίο ισχυρίστηκε ότι είχε σχέση με το ανήλικο κορίτσι.

Στην πρόταση παραπομπής του ο αρμόδιος εισαγγελέας είχε αναφέρει προς το Συμβούλιο που «έδειξε» το εδώλιο στον 38χρονο: «Χωρίς αιδώ ομολόγησε ότι είχε ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις με την ανήλικη αθλήτριά του. Εκμεταλλεύτηκε την απειρία της και την εμπιστοσύνη των γονιών της σε εκείνον».

Ρεπορτάζ Άννα Βλαχοπαναγιώτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος