Προσοντολόγιο – B. Χαραλαμπογιάννη: Γιατί δεν καταργούνται περίεργες θέσεις όπως του νοσηλευτή πτηνών

Ο συντηρητής χλοοτάπητα θα συνεχίσει να κάνει τη δουλειά του, όπως και ο νοσηλευτής πτηνών γιατί καταργήθηκε η ειδικότητα αλλά όχι η θέση από το Δημόσιο, διευκρινίζει σε δηλώσεις της στην εκπομπή «Συνδέσεις» η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη καθώς το νέο προσοντολόγιο φέρνει νέες άδειες άσκησης επαγγέλματος αλλά και χαρτογράφηση των τυπικών προσόντων, με τις αναμενόμενες αλλαγές.

«Ναι μεν απομένουν 550 κλάδοι αλλά σε καμμία περίπτωση δεν μιλάμε για κατάργηση θέσεων εργασίας»

Είκοσι χρόνια τώρα το νομοθετικό πλαίσιο περιελάμβανε 17 κλάδους βάσει του προεδρικού διατάγματος 50 του 2001 ενώ ακολούθησε κατακερματισμόςκαι πολυδιάσπαση με αποτέλεσμα οι κλάδοι να ανέρχονται σε 2.700, δημιουργώντας εύλογα προβλήματα, σύμφωνα με την κυρία Χαραλαμπογιάννη.

Στόχος είναι να μην καταργηθούν θέσεις εργασίας αλλά και η εύρυθμη λειτουργία κάθε υπηρεσίας, πρόσθεσε.

Ετσι και ο νοσηλευτής πτηνών «θα απασχοληθεί όπου έχει ανάγκη η υπηρεσία», είπε η γενική γραμματέας του ΥΠΕΣ, υπενθυμίζοντας ότι οι ειδικότητες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από 1200 μειώθηκαν σε 178.

Ερωτηθείσα για πιθανή διόγκωση του δημοσίου τομέα η κυρία Χαραλαμπογιάννη το απέκλεισε επισημαίνοντας ότι υπάρχει ξεκάθαρο πλαίσιο για τις προσλήψεις βάσει του κανόνα 1 προς 1.

Σχετικά με την ψηφιακή κάρτα εργασίας, είπε ότι και το κομμάτι της τήρησης ωραρίου θα συνδεθεί με το σύστημα Διαχείρισης Ανθρωπίνου Δυναμικού (HRMS), τον ηλεκτρονικό υπηρεσιακό φάκελο του υπαλλήλου, που θα περιέχει όλα τα στοιχεία της επαγγελματικής διαδρομής, από την πρόσληψή του έως την συνταξιοδότησή του.

Πηγή: ΕΡΤ – Εκπομπή «Συνδέσεις»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος