Παρακάθισαν μετά τις 18:00 στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία» οι καλεσμένοι στο γεύμα που παραθέτει η οικογένεια του εκλιπόντος τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, μετά την ολοκλήρωση της ταφής του το μεσημέρι.
Συνολικά οι προσκεκλημένοι είναι 250, εστεμμένοι και μέλη των βασιλικών οικογενειών από την Ευρώπη.
Το γεύμα περιλαμβάνει θαλασσινά, όπως καραβίδες, γαρίδες, σφυρίδα, καλαμάρια.
Τα μέτρα ασφαλείας γύρω από το ξενοδοχείο αλλά και μέσα σε αυτό είναι δρακόντεια. Πλήθος κόσμου βρίσκεται από το πρωί έξω από το σημείο για να δει τους εκλεκτούς καλεσμένους.
Νωρίτερα, λίγο πριν από τις 16:00, ενταφιάστηκε στο Τατόι, στα πρώην βασιλικά ανάκτορα ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος.
Είχε προηγηθεί τρισάγιο στο κοιμητήριο του ναού της Αναστάσεως.
Διαβάστε ακόμα: Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος στην τελευταία του κατοικία – Το φέρετρο κρατούν οι γιοι και τα εγγόνια του
Τον επικήδειο εκφώνησε αρχικά στα ελληνικά και στη συνέχεια στα αγγλικά- ο γιος του Παύλος.
Από τα ξημερώματα πλήθος κόσμου βρέθηκε στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής. Η μεγάλη προσέλευση του κόσμου παρέτεινε για 40 λεπτά την παραμονή της σορού στο παρεκκλήσι.
Λόγω της κηδείας, του πλήθους και των καλεσμένων, στην ευρύτερη περιοχή της Μητρόπολης, σε Ερμού και Αιόλου τέθηκαν σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενώ σημαντική είναι και η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.
Οι «ηχηρές» αφίξεις
Οι αφίξεις των επισήμων στη Μητρόπολη ξεκίνησαν λίγο μετά τις 11:30 το πρωί. Ο επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος με την αδελφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, βασίλισσα Σοφία και τις δύο κόρες τους Έλενα και Βικτόρια – Φεντέρικα, ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε με τη βασίλισσα Λετίσια, που έγιναν δεκτοί στα σκαλιά από τον Παύλο, όπως και η πριγκίπισσα Άννα της Βρετανίας.
Ακόμα, το παρών έδωσαν ο βασιλιάς της Ολλανδίας Βίλεμ Αλεξάντερ με τη σύζυγό του βασίλισσα Μαξίμ, ο πρίγκιπας του Μονακό Αλβέρτος, η βασίλισσα της Δανίας και αδερφή της Άννας – Μαρία, Μαργαρίτα, ο μέγας δούκας του Λουξεμβούργου Ερρίκος.
Πηγή: ΕΡΤ | Ρεπορτάζ: Ελένη Μπουγά – Βαλέρια Δολαψάκη – Βάσω Τζανακάκη
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος