Προκαλεί ο Τσελίκ στη “σκιά” της επικείμενης συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν

Για συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την ερχόμενη Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη, κάνουν λόγο δημοσιεύματα στη γειτονική χώρα.

Όπως αναφέρουν σε δημοσιεύματα Μέσα Ενημέρωσης της γειτονικής χώρας, ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στο Πατριαρχείο για τη λειτουργία της Κυριακής της Ορθοδοξίας και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας, με τον οποίο θα γευματίσει.

Εφόσον οριστικοποιηθεί η συνάντηση των δύο ηγετών θα είναι η τέταρτη μέσα σε διάστημα τριών ετών. Συνεργάτες του πρωθυπουργού αναφέρουν ότι σχετικές συζητήσεις έχουν πραγματοποιηθεί, ωστόσο, προς το παρόν, δεν έχει κλείσει κάτι προς ανακοίνωση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πάντως, στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας δήλωσε σε δύο παρεμβάσεις του, στη Βουλή και στη συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «Άλφα», ανοιχτός για μία συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Εν αναμονή της επίσημης επιβεβαίωσης της συνάντησης των δύο ηγετών, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, AKP, Ομέρ Τσελίκ, έριξε λάδι στη φωτιά των τουρκικών λεκτικών προκλήσεων, κάνοντας λόγο για εξαιρετικά λανθασμένες προσπάθειες της Ελλάδας να καταστήσει τα προβλήματα που μπορούν να λυθούν μεταξύ των δύο χωρών σε ευρωτουρκικά θέματα.

Κυβερνητικά στελέχη, με τα οποία συνομίλησε η Δημόσια Τηλεόραση τόνιζαν ότι οι τουρκικές αιτιάσεις είναι γνωστές. «Οι θέσεις μας είναι γνωστές. Έχουμε απαντήσει. Και τις θέσεις μας τις παρουσιάζουμε σε κάθε ευκαιρία και σε όλα τα επίπεδα», σημείωναν.

Επιβεβλημένη ειδικά σε μια περίοδο παγκόσμιας αποσταθεροποίησης, χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τη συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν. Η αξιωματική αντιπολίτευση εκφράζει την ελπίδα να αποτελέσει “μια ευκαιρία για ουσιαστικό διάλογο, με σαφείς κόκκινες γραμμές“.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος