Πρόγραμμα “Ελευθέρια”: Ανοίγουν και νέα ραντεβού για τις ηλικίες 20-30 ετών

Εκατοντάδες τουρίστες συνεχίζουν να φθάνουν στη χώρα μας. Στο μεταξύ, από αύριο δωρεάν self test θα δικαιούνται και όσοι είναι ηλικίας από 18-30 ετών . Οι 20αρηδες αναδεικνύονται μπροστάρηδες στο πρόγραμμα “Ελευθερία”: Η ανταπόκρισή τους στον εμβολιασμό είναι τεράστια και δίνει παράδειγμα σε εκείνους τους μεγαλύτερους, που επιλέγουν να μείνουν στα μετόπισθεν, όσον αφορά το “χτίσιμο” του τείχους ανοσίας.

Aνάρπαστα έγιναν από τους 20αρηδες τα ραντεβού για το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Με την παραλαβή νέων εμβολίων της Johnson & Johnson θα ανοίξουν και άλλα ραντεβού ενώ μέχρι τέλος της εβδομάδας δεν αποκλείεται και η ηλικιακή ομάδα 18 έως 29 ετών να έχει πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια, όπως συνέβη το Σάββατο με τους 30 έως 34 ετών. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι 110. 000 ραντεβού κλείστηκαν μέσα σε 24 ώρες.

Δυο εκατομμύρια πολίτες σε όλη τη χωρά είναι ήδη πλήρως εμβολιασμένοι ενώ ο πρωθυπουργός από την Κρήτη ζήτησε να χτιστεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα το τείχος της ανοσίας.

“Θα ζητήσω ακόμα μια φορά να ακολουθήσουμε το τρίπτυχο εμβολιαστείτε, προετοιμαστείτε, υποδεχτείτε. Και να μην ξεχνάμε ότι δεν έχουμε ακόμα τελειώσει με τον κορονοϊό. Ότι τα βασικά μέτρα προστασίας πρέπει να τηρούνται”.

Για όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους εξετάζεται η κατάργηση των self – test.

“Υπάρχει αυτή η προσέγγιση από τους επιστήμονες κατά βάση ότι στους πλήρως εμβολιασμένους δεν είναι αναγκαίο να γίνονται self test” είπε στο Mega o υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Στο μεταξύ σταθερή αποκλιμάκωση της πανδημίας παρατηρείται σε όλη σχεδόν τη χώρα. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 907 νέα κρούσματα κορονοϊού, 497 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι, ενώ 30 συνάνθρωποι μας έχασαν τη ζωή τους.

Την ίδια ώρα τα κορονοπάρτι συνεχίζονται και προκαλούν ανησυχία για διασπορά του ιού.

Στη Θεσσαλονίκη εκατοντάδες νεαρά άτομα διασκέδασαν χωρίς μάσκες και αποστάσεις έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο αλλά και σε δάσος Ανατολικά της πόλης. Το γεωγραφικό στίγμα μάλιστα του κρυφού πάρτι διακινούνταν με sms.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Μαρία Σταθοπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος