Προφυλακιστέος ο 35χρονος YouTuber που κατηγορείται για κακοποίηση ΑμεΑ – Τι υποστήριξε στην απολογία του

Προφυλακίστηκε ο YouTuber, που είχε συλληφθεί για εμπορία ανθρώπων και σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων, με την επιβαρυντική περίσταση του άρθρου περί εγκλημάτων με ρατσιστικά χαρακτηριστικά λόγω αναπηρίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, απολογούταν επί δυο ώρες. Κατά πληροφορίες, στην απολογία του εμφανίστηκε μετανιωμένος, κατάλαβε δηλαδή εκ των υστέρων το κακό που έχει προκαλέσει και σταμάτησε την παραγωγή και την προβολή αυτών των βίντεο, με πρωταγωνιστές άτομα με αναπηρία από τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί ο ισχυρισμός του ότι θεωρούσε πως ωφελούνταν τα άτομα αυτά, καθώς κέρδιζαν και χρήματα αλλά και αναγνωρισιμότητα. Αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έβαζε το σπίτι του ή χρησιμοποιούσε για τα βίντεο αυτά ανήλικους – όπως είπε, το σπίτι του ήταν ανοιχτό. Τόνισε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ότι σε αυτά τα βίντεο τα άτομα που πρωταγωνιστούσαν, ακόμα και άτομα με αναπηρία, το έκαναν με τη θέλησή τους.

Ως μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν δυο άτομα που συμμετείχαν στα live stream βίντεο του 35χρονου, τα οποία δεν έχουν κάποια αναπηρία.

Σύμφωνα με συνηγόρους του, πήγαν και άτομα με αναπηρία να καταθέσουν αλλά δεν τους δέχτηκε η ανακρίτρια, γιατί απαιτείται παρουσία ψυχολόγου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος