Προφυλακιστέος για εξαπάτηση ο φερόμενος ως προστατευόμενος μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης»

Array

Προφυλακιστέος κρίθηκε  μετά την απολογία του ο κατηγορούμενος ως ηγετικό πρόσωπο εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε επιχειρηματίες, και ο οποίος φέρεται ως ο προστατευόμενος  μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης» στην υπόθεση Novartis.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας ομόφωνα αποφάσισαν την προφυλάκιση του κατηγορούμενου που φέρεται να αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Μόλις 10 λεπτά διήρκεσε η απολογία που έδωσε στην ανακρίτρια ο 50χρονος. Απολογούμενος, τόνισε ότι φοβάται για τη ζωή του. Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν μπουν στο ανακριτικό γραφείο με το δικηγόρο του, ο 50χρονος εξέφρασε φόβους για τη ζωή του. «Το πολιτικό της υπόθεσης τέθηκε στη Βουλή από στελέχη που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε θέσεις κυβερνητικές. Σήμερα είναι μόνο η αρχή της διαδικασίας και τα δικαστήρια θα αποφασίσουν για την ενοχή ή όχι, από εκεί και πέρα σύμφωνα με τη δήλωση του εντολέα μου, ο ίδιος φοβάται για τη ζωή του» δήλωσε ο συνήγορος του 50χρονου.

Ωστόσο, αναμένεται σύντομα να κληθεί εκ νέου από την ανακρίτρια για να απολογηθεί συμπληρωματικά. Και αυτό διότι η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του μέχρι στιγμής, αφορά μόνο το σκέλος της εγκληματικής οργάνωσης και της απάτης και αναμένεται να ολοκληρωθεί αφού συμπεριληφθούν σε αυτήν τα υπόλοιπα στοιχεία της έρευνας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν αποκλείεται να υπάρξουν και νέες καταγγελίες σε βάρος του, για τις οποίες θα πρέπει να απαντήσει. Από την πλευρά του κατηγορουμένου, σημειώνεται ότι υπάρχουν πολλά κενά και αναπάντητα ερωτήματα στη δικογραφία.

Αντίθετα ελεύθεροι αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα οι δύο συγκατηγορούμενοί του.

Βαρύνονται με σημαντικές κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη, πλαστογραφία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, καθώς φέρονται πως εξαπατούσαν πελάτες και επιχειρήσεις μεσολαβώντας για την παροχή δανείων με ευνοϊκούς όρους από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Φέρονται ότι εισέπραξαν 800.000 από την παράνομη δραστηριότητά τους.

Ρεπορτάζ Ντίνα Τσουκαλά

Διαβάστε επίσης Αποκλειστικό: Eπιχειρηματίας καταγγέλλει στην ΕΡΤ πώς ο «Μάξιμος Σαράφης» του απέσπασε 110.000 ευρώ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος