Προφυλακιστέος κρίθηκε, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο 38χρονος που συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα στην Καλλιθέα για τη δολοφονία του 67χρονου ιδιοκτήτη ταβέρνας στην Ύδρα τον περασμένο Αύγουστο.
Ο 38χρονος Γεωργιανός που είχε αποφυλακιστεί στις αρχές Ιουνίου από τις φυλακές Γρεβενών και ήταν σεσημασμένος για κλοπές, συνελήφθη ενώ οδηγούσε, ενώ παρακολουθείτο εδώ και ημέρες από την αστυνομία.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 38χρονος φέρεται ως εγκέφαλος της συμμορίας των δραστών που εισέβαλαν στην οικία του θύματος προκειμένου να τον ληστέψουν.
Ο συνήγορός του ανέφερε ότι βρέθηκε γενετικό υλικό του 38χρονου στο μπουκάλι με την υπνωτική ουσία που έδωσαν στη σύζυγο του ιδιοκτήτη της ταβέρνας, ωστόσο υποστήριξε πως το συγκεκριμένο μπουκάλι ήταν στο σπίτι δυο εκ των δραστών της υπόθεσης, που είναι ήδη προφυλακισμένοι, με τους οποίους συγκατοικούσε ο 38χρονος Γεωργιανός στην οδό Πρεμετής στη Νίκαια. Τόνισε επίσης ότι στο ίδιο σπίτι είχε βρεθεί γενετικό υλικό του κατηγορουμένου και σε μια οδοντόβουρτσα.
Ο 38χρονος Γεωργιανός αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή στην υπόθεση και όπως είπε ο δικηγόρος του δεν φαίνεται να έχει αναγνωριστεί από αυτόπτες μάρτυρες.
Ο 67χρονος ιδιοκτήτης της ταβέρνας, που σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετώπιζε καρδιακά προβλήματα, είχε φιμωθεί από τους δράστες και έφερε χτυπήματα σε όλο του το σώμα. Ως αιτία θανάτου αναφέρεται ασφυξία και ανακοπή λόγω των τραυμάτων.
Πέντε από τους δράστες από την επταμελή συμμορία έχουν ήδη προφυλακιστεί για την υπόθεση.
Ο 38χρονος Γεωργιανός αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτό αρχείου: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Σχετική είδηση: Τη Δευτέρα η απολογία του 39χρονου φερόμενου ως αρχηγού της συμμορίας που δολοφόνησε τον 67χρονο στην Ύδρα
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος