Προειδοποιεί ο Καλίν: Θα υπάρξουν συνέπειες αν εξοπλίζετε τα νησιά

Array

Η Ελλάδα δεν πρέπει να θέσει σε κίνδυνο τις σχέσεις με την Τουρκία για βραχυπρόθεσμα οφέλη, δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος της τουρκική προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν.

«Η ελληνική πλευρά είναι αυτή που αυξάνει τις εντάσεις. Είναι η Ελλάδα που πρέπει να λάβει μέτρα για να μειώσει αυτή την ένταση», είπε ο Καλίν, μιλώντας στην τηλεόραση A Haber.

«Η Ελλάδα παλεύει με τη δύναμη που παίρνει από άλλες χώρες. Αυτό είναι στρατηγικό λάθος. Η Ελλάδα δεν μπορεί να παράγει δύναμη από μόνη της. Το κάνει στηριζόμενη στις ΗΠΑ ή την ΕΕ», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι η αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στα νησιά του Αιγαίου που βρίσκονται υπό καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης είναι αντίθετη με τις διεθνείς συμφωνίες και θα έχει «συνέπειες».

Επαναλαμβάνοντας ότι η Τουρκία στοχεύει σε καλές σχέσεις και διάλογο, ο Καλίν σημείωσε ότι η ελληνική πλευρά σταμάτησε τις διερευνητικές συνομιλίες.

Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν και ο σύμβουλος της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν συνομίλησαν τηλεφωνικά, δέκα ημέρες μετά τη συνάντησή τους στην Κωνσταντινούπολη, για τα αμερικανικά F-16 και τα ζητήματα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Πηγή: Daily Sabah

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος