Πρόεδροι ΟΛΜΕ και ΔΟΕ: Χρειάζεται αναπροσαρμογή της ύλης και σχεδιασμός για τον Σεπτέμβριο (video)

Χρειάζεται σχεδιασμός και οργάνωση έτσι ώστε να μην ξανακλείσουν τα σχολεία, επισημαίνει ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θωμάς Τσούχλος, ενώ ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, Θανάσης Κικινής προειδοποιεί ότι δεν πρέπει να υπάρξουν “εκπαιδευτικά χαμένες γενιές. Η τηλεκπαίδευση δημιούργησε ανισότητες και απαιτείται αναπροσαρμογή της ύλης”, όπως τόνισε. Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας ιδιωτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών , Γ. Ρήγας επισημαίνει ότι τόσο ο εμβολιασμός όσο και το κομμάτι self testing “έχουν μείνει πίσω”.

Οι εμβολιασμοί εκπαιδευτικών ανέρχονται σε ποσοστό 30% σύμφωνα με υπουργείο, είπε ο Πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας. Ο κ. Κικινής σε ερώτηση για το αν υπάρχουν δικαστικές προσφυγές γονέων που αρνούνται το self testing απάντησε ότι “έχουμε σειρά προειδοποιητικών επιστολών, όχι αγωγές, κάτι ανάλογο με τη μάσκα”. Κάλεσε να μην προσάγονται στα αστυνομικά τμήματα εκπαιδευτικοί χωρίς κανέναν απολύτως λόγο και υπενθύμισε ότι το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι καλύπτονται τα δικαστικά έξοδο στην περίπτωση αυτή.

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι όπλο, αλλά δημιουργεί ανισότητες γιατί πολλοί μαθητές δεν την παρακολούθησαν. Απαιτείται αναπροσαρμογή της ύλης και σχεδιασμός ώστε να μην υπάρχει και από το Σεπτέμβριο νέο ακορντεόν ανοίγματος- κλεισίματος, τόνισε.

Την αραίωση των τμημάτων έθεσε και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θωμάς Τσούχλος προσθέτοντας και την προτεραιοποίηση των εμβολιασμών για τους εκπαιδευτικούς από Οκτώβριο -Νοέμβριο.

Πετύχαμε να μην γίνουν ενδοσχολικές εξετάσεις και η υπουργός Παιδείας υποσχέθηκε την περασμένη εβδομάδα διάλογο κι ενημέρωση. Χρειάζεται αναπροσαρμογή της ύλης και προσαρμογή για τα παιδιά, είπε ο κ. Τσούχλος, συμφωνώντας ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση “λειτούργησε όσο λειτούργησε και δημιούργησε εκπαιδευτικές ανισότητες”.

Η προσχολική ηλικία είναι ευαίσθητο θέμα που δεν αντιμετωπίστηκε κατά τα δέοντα, αφού δεν υπάρχει πρόβλεψη για εμβολιασμό προσωπικού ιδιωτικών βρεφονηπιακών σταθμών, όπως είπε ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Γ. Ρήγας.

Μίλησε για σημαντική βοήθεια από τοην Δόμνα Μιχαηλίδου ως προς το θέμα κι εξέφρασε την ελπίδα να ξεκινήσουν οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί στις 17 του μήνα και να φροντίσει η πολιτεία να μην καθυστερήσει και το πρόγραμμα ΕΣΠΑ. “Είναι σημαντικό να λυθεί ο γόρδιος δεσμός προβλημάτων και παθογένειας”, είπε τέλος ο κ. Ρήγας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος