Προανάκριση για 18 διακινητές στην Κρήτη – Σύσκεψη στο υπουργείο Μετανάστευσης με επίκεντρο την αποσυμφόρηση

Tουλάχιστον 800 άτομα αναμένεται να έχουν μεταφερθεί από την Κρήτη σε δομές στην ενδοχώρα έως την ερχόμενη Τετάρτη, καθώς είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση αποσυμφόρησης, ενώ στο Υπουργείο Μετανάστευσης εξετάζονται τα επόμενα βήματα της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών αλλά και την αναζήτηση χώρου για τη δημιουργία νέας κλειστής δομής κράτησης.

Ο Θάνος Πλεύρης, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης συμμετέχουν σε σύσκεψη. .Αντιπρόταση για την κλειστή δομή τέθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη για χώρο στο Καστέλι του νομού Ηρακλείου, με τις πρώτες αντιδράσεις να εκδηλώνονται ήδη.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Σε εξέλιξη είναι παράλληλα η προανάκριση για 18 φερόμενους διακινητές που εμπλέκονται σε 11 συμβάντα μεταφοράς μεταναστών. Στον εκθεσιακό χώρο Αγυιάς των Χανίων η Ευτυχία Πενταράκη, οι αναχωρήσεις προς την ενδοχώρα συνεχίζονται με περίπου 100 άτομα καθημερινά ως την Τετάρτη.

Η θαλασσοταραχή αποτρέπει τις νέες καραβιές ωστόσο στον χώρο παραμένουν 123 παιδιά και 14 γυναίκες, ενώ ακόμη 280 άτομα αναμένεται να μεταφερθούν στην ενδοχώρα από το Ηράκλειο.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Ρεπορτάζ: Νίκος Καπόγλης, Ευτυχία Πενταράκη

Σχετικές ειδήσεις:


Επιστολή για το μεταναστευτικό στον Πρωθυπουργό από φορείς του Τουρισμού – Ζητούν μέτρα αλλά αντιτίθενται στην “κλειστή δομή”

Η ανακοίνωση του Λιμενικού για τη διάσωση των 507 μεταναστών νότια της Γαύδου – Συνελήφθησαν 8 διακινητές

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος