Προ των πυλών η κακοκαιρία «Ελπίς» – Έρχεται με παγετό και χιόνια (video)

Η σφοδρή κακοκαιρία «Ελπίς», με κύρια χαρακτηριστικά τις πολικές θερμοκρασίες και τις τοπικές χιονοπτώσεις, εισβάλλει στη χώρα από το βράδυ της Παρασκευής, πλήττοντας αρχικά τη βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Την Παρασκευή στη βόρεια Ελλάδα αναμένονται νεφώσεις σταδιακά, με χιονόνερο και χιονοπτώσεις σε ορεινά-ημιορεινά, προς το βράδυ και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε τοπικές βροχές, καταιγίδες στο Αιγαίο και χιόνια βασικά στα ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά και τα βόρεια γρήγορα βοριάδες έως 7 μποφόρ, νοτιοδυτικοί στα υπόλοιπα με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα βόρεια τους 10 βαθμούς, έως 14 με 15 στην υπόλοιπη χώρα.

Στην Αττική θα έχουμε παροδικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα βροχής. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 4 έως 15 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις από το μεσημέρι με πιθανή χιονόπτωση προς το βράδυ. Οι άνεμοι σταδιακά βόρειοι έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 0 έως 8 βαθμούς.

Το Σάββατο τα κύρια φαινόμενα θα εντοπίζονται από τη Θεσσαλία και νοτιότερα με παροδικές βροχές ή χιονόνερο, σύντομες χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής χώρας και τοπικές καταιγίδες στο Αιγαίο. Όλα αυτά με θυελλώδεις ανέμους και χαμηλές θερμοκρασίες.

Tην Κυριακή 23 Ιανουαρίου αναμένεται ύφεση των φαινομένων στα ηπειρωτικά, ενώ στην Εύβοια και σε όλο το Αιγαίο θα συνεχιστούν κατά διαστήματα οι πυκνές χιονοπτώσεις.

Τη Δευτέρα (24/1) οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν και θα είναι τοπικά πυκνές αρχικά στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά και βαθμιαία στην ανατολική Πελοπόννησο και σε όλο το νότιο Αιγαίο μέχρι την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Κατά διαστήματα χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Την Τρίτη (25/1) τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν ύφεση στη βόρεια χώρα, αλλά στις υπόλοιπες περιοχές θα συνεχιστούν οι πυκνές χιονοπτώσεις.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη θα επικρατούν στην ανατολική Ελλάδα και κυρίως στην περιοχή του Αιγαίου θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι (8 με 9 μποφόρ).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος