Πρ. Φαρμακευτικού Συλλόγου: Ελλείψεις σε πολλές κατηγορίες φαρμάκων στην ελληνική αγορά (video)

Για τις σημαντικές ελλείψεις φαρμάκων στην Ελλάδα λόγω των εξαγωγών μίλησε στην ΕΡΤ ο Αποστόλης Βαλτάς, πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου τονίζοντας ότι οι ασθενείς δεν μπορούν να ακολουθήσουν τις θεραπείες τους.

«Υπάρχουν ελλείψεις σε πάρα πολλά φάρμακα και για πάρα πολλές παθήσεις. Όλες οι κατηγορίες φαρμάκων απουσιάζουν από την ελληνική αγορά» δήλωσε στην εκπομπή “Από τις Έξι” ο κ. Βαλτάς επικρίνοντας την στάση των φαρμακαποθηκών που εξάγουν τα φάρμακα σε χώρες όπου έχουν μεγαλύτερη κερδοφορία.

«Αν το κράτος και ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων δεν το κάνει δεν θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις παθήσεις» δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου καταγγέλλοντας ότι προχθές ο ΟΕΦ ήρε όλες τις απαγορεύσεις εξαγωγών φαρμάκων.

«Έχουμε φτάσει ο ασφαλισμένος να μην μπορεί να εξυπηρετηθεί και να πάρει τα φάρμακα για τις χρόνιες παθήσεις», τόνισε χαρακτηριστικά. «Είναι αδιανόητο να κλείνουν όλες οι φαρμακευτικές πανδημίες, εν μέσω πανδημίας, για δεκαπέντε ημέρες διακοπές. Δεν μπορείτε να διανοηθείτε τι απορρύθμιση υπήρξε», συμπλήρωσε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος