Πού οφείλονται κάποιες από τις εκρήξεις στη Βαρυμπόμπη

Εικόνα που δικαιολογεί τη σειρά εκρήξεων που ακούγονταν την Τρίτη στη Βαρυμπόμπη, μετά την εκδήλωση της μεγάλης πυρκαγιάς, κατέγραψε η κάμερα της ΕΡΤ.

Στο έδαφος φαίνονται ανοίγματα, μετά το πέρασμα της πύρινης λαίλαπας, σε σημεία όπου περνούν σωλήνες φυσικού αερίου ή άλλης μορφής ενέργειας, εξού και οι δεκάδες εκρήξεις που σημειώθηκαν την Τρίτη και μετέδιδαν την πυρκαγιά πολύ γρήγορα στην περιοχή.

Σε ύφεση βρίσκονται τα πύρινα μέτωπα στη Βαρυμπόμπη, ενώ υπάρχουν διάσπαρτες αναζωπυρώσεις αλλά χωρίς σοβαρά προβλήματα.

«Είναι λάθος ότι η πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη ξεκίνησε από μετασχηματιστή της ΔΕΗ. Κακώς γίνεται μια τέτοια συζήτηση αυτή την στιγμή. Δεν έχει καμία βάση αλήθειας. Βρίσκονται μακριά από την περιοχή καλώδια μεταφοράς ή διανομής ηλεκτρικής ενέργειας. Τα αίτια θα διαλευκανθούν από το ανακριτικό της πυροσβεστικής» τόνισε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8. Αντιθέτως, όπως είπε, επλήγησαν τα καλώδια και έκλεισαν τα κυκλώματα αφού ξεκίνησε η πυρκαγιά, για να προστατευτούν οι μονωτήρες.

Ρεπορτάζ: Πιέρρος Τζανετάκος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος