ΠΟΘΑ: Δέσμευση ΥΠΠΟΑ για αλλαγές στο άρθρο 106 – Μη αποδεκτό το αίτημα για την επαγγελματική βαθμίδα

Κατά τη συνάντηση στο υπουργείο Πολιτισμού συμφωνήθηκε ότι η παράγραφος 3 του άρθρου 106 στο Σχέδιο Νόμου θα αποσυρθεί

Στη συνάντηση με τον Υφυπουργό Σύγχρονου Πολιτισμού κ. Νικόλα Γιατρομανωλάκη  αναφέρεται ανακοίνωση των Σωματείων της Τέχνης και του Πολιτισμού και της ΠΟΘΑ, επισημαίνοντας ότι προέκυψε δέσμευση για αλλαγές στο άρθρο 106 του Σχεδίου Νόμου. Συγκεκριμένα θα προβλέπει το χαρακτηρισμό της εργασίας για τις δοκιμές ως εξαρτημένη εργασία η οποία θα συμπεριλάβει εκτός των ηθοποιών, χορευτών, μουσικών και τραγουδιστών και τους τεχνικούς καθώς και όλες τις ειδικότητες εργαζομένων των απαραιτήτων για τη διεξαγωγή των δοκιμών.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση των δυόμιση και πλέον ωρών συμφωνήθηκε ότι η παράγραφος 3 του άρθρου 106 στο Σχέδιο Νόμου θα αποσυρθεί.

Σε ότι αφορά το αίτημα για την προτεινόμενη τροπολογία που αφορά το Προεδρικό Διάταγμα 85/2022 και την επαγγελματική βαθμίδα των καλλιτεχνών και η οποία υποστηρίζεται από το σύνολο της Αντιπολίτευσης, δεν έγινε αποδεκτό.

Για όλα τα υπόλοιπα ζητήματα τα οποία συζητήθηκαν, μεταξύ των οποίων η εκτός έδρας αμοιβή των εργαζομένων στην Τέχνη και τον Πολιτισμό και η αναπροσαρμογή τους, ο κ. Υφυπουργός δήλωσε ότι θα τα επανεξετάσει.

Ελπίζουμε ότι οι τροποποιήσεις για τις οποίες τουλάχιστον δεσμεύτηκε ο κ. Υφυπουργός να ενσωματωθούν στο Σχέδιο Νόμου. Θα αναμένουμε το τελικό κείμενο, καταλήγει η ανακοίνωση.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι : Τάσος Κατοπόδης (ΠΟΘΑ), Άρης Λάσκος (ΣΕΗ), Βασίλης Παρασκευόπουλος (ΠΜΣ), Αργυρώ Καπαρού (ΕΤΕ), Παναγιώτης Τσεβρένης (ΣΤΑΖΟΕ) και Μίνα Ανανιάδου (ΣΕΧΩΧΟ). Από πλευράς τους ΥΠΠΟΑ συμμετείχαν: ο Υφυπουργός κ. Νικόλας Γιατρομανωλάκης, η Γενική Γραμματέας κ. Ελένη Δουνδουλάκη, και η Νομική Σύμβουλος κ. Βασιλική Αλιμπέρτη.

Υπενθυμίζεται ότι στις 12.00 διοργανώθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Στάση εργασίας από τις 11:30 το πρωί έως και τις 3.30 μετά το μεσημέρι πραγματοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, με τη συμμετοχή των καλλιτεχνικών σωματείων, αντιδρώντας στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος