Πότε ένα εξάνθημα είναι σύμπτωμα κορονοϊού (video)

Στις παρενέργειες των εμβολίων αναφέρθηκε ο Καθηγητής Δερματολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής του νοσοκομείου Ανδρέας Συγγρός Δημήτρης Ρηγόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις».

Ο ίδιος είπε μεταξύ άλλων, ότι όπως όλα τα φάρμακα, έτσι και τα εμβόλια έχουν κάποιες παρενέργειες. Οι πιο συχνές παρενέργειες που καταγράφονται, είναι πόνος στο χέρι, στο σημείο που έγινε η ένεση, πονοκέφαλος, αδυναμία, μυαλγίες, ρίγος και πυρετός.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, στα εμβόλια Pfizer, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson, η παρενέργεια που είναι συχνότερη, είναι ο πόνος στο σημείο της ένεσης, με το ποσοστό να ξεπερνά το 60%.

Σπάνιες παρενέργειες, είναι η πάρεση προσώπου, γαστρεντερικές διαταραχές και διάρροια καθώς και δερματικά εξανθήματα.

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο Επίκουρος Καθηγητής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο Τμήμα Ιατρικής του ΑΠΘ, Μανόλης Σμυρνάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στα των εμβολιασμών.

Ο ίδιος εξήγησε τη διαδικασία βάσει της οποίας από σήμερα ακυρώνεται αυτόματα η δεύτερη δόση του εμβολίου σε όσους έχουν ήδη νοσήσει με κορονοϊό, ενώ μίλησε για το πότε θα γίνει ελεύθερη η επιλογή του εμβολίου. Αναφέρθηκε και στο πότε θα ξεκινήσει ο κατ’ οίκον εμβολιασμός.

Ο κ. Σμυρνάκης τοποθετήθηκε και στο κατά πόσο είναι ασφαλής η αλλαγή της δεύτερης δόσης του εμβολίου, ενώ εξήγησε και γιατί εάν κάποιος έχει κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, πρέπει να εξακολουθεί να κάνει self test.

Πηγή: ΕΡΤ – Εκπομπή «Συνδέσεις»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος