Πώς θα λειτουργήσουν σούπερ μάρκετ και λιανεμπόριο – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Μεγάλη Παρασκευή σήμερα, και η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή ανακοίνωσε το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων και των σούπερ μάρκετ, ενώ αλλαγές θα υπάρξουν και στα δρομολόγια των ΜΜΜ.

Ειδικότερα, σήμερα Μεγάλη Παρασκευή, τα σούπερ μάρκετ που θα λειτουργήσουν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα. Αύριο Μεγάλο Σάββατο από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα.
Το υπόλοιπο λιανεμπόριο για σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, μπορεί να λειτουργήσει, προαιρετικά, από τη μία το μεσημέρι μέχρι τις 7 το απόγευμα και αύριο από τις 7 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Οσον αφορά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, θα λειτουργήσουν σήμερα και αύριο με ειδικό πρόγραμμα.

Ετσι, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, για σήμερα Μεγάλη Παρασκευή για τα λεωφορεία και τρόλεϊ θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα δρομολογίων που ισχύει τα Σάββατα.

Αύριο, Μεγάλο Σάββατο 1 Μαΐου τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ της ΟΣΥ θα αποσυρθούν νωρίτερα ώστε να βρίσκονται στα αμαξοστάσια στις 20:00 το βράδυ.

Τέλος όσον αφορά τα δρομολόγια των μέσων σταθερής τροχιάς σήμερα θα εφαρμοστεί πρόγραμμα δρομολογίων Σαββάτου, ενώ αύριο θα λειτουργούν έως τις 11:00 το βράδυ.

Σχετικά τώρα με τους περιορισμούς τρων μετακινήσεων.
Έως και την Κυριακή του Πάσχα η κυκλοφορία επιτρέπεται ως τις 10 το βράδυ και από τη Δευτέρα του Πάσχα, με το άνοιγμα της εστίασης ως τις 11 το βράδυ.

Επί ποδός βρίσκεται η Τροχαία για την τήρηση της απαγόρευσης των υπερτοπικών μετακινήσεων με ελάχιστες εξαιρέσεις και προϋπόθεση την επίδειξη των απαραίτητων δικαιολογητικών.
Χθες υπολογίζεται ότι περίπου 400 οχήματα αναγκάστηκαν σε αναστροφή, καθώς δεν τους επιτράπηκε η διέλευση και στις δύο εξόδους προς Κόρινθο και προς Λαμία.Εντατικοί οι έλεγχοι επίσης σε λιμάνια, σταθμούς ΚΤΕΛ και τρένα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος