Πώς εξαρθώθηκε το κύκλωμα με τα εκρηκτικά στην Πάτρα – Αναζητούνται συνεργοί με περιφερειακό ρόλο (video)

Array

Μια ημέρα μετά τη σύλληψη των επτά μελών της εγκληματικής οργάνωσης στην Πάτρα στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν όπλα και εκρηκτικά η ΕΡΤ «ρίχνει φως» στην υπόθεση. Για το σοβαρό θέμα που απασχολεί την ΕΛΑΣ μίλησαν στις «Συνδέσεις» ο Χάρης Τσίτσικας, πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαϊας και ο Νίκος Ρήγας, αντιπρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Αθηνών.

Ο Μιχάλης Βασιλάκης βρέθηκε στην Αγιά, έξω από το τραπεζικό κατάστημα όπου σημειώθηκε η τελευταία ληστεία της συγκεκριμένης οργάνωσης στην κατοχή της οποίας βρέθηκαν όπλα, εκρηκτικά και ναρκωτικές ουσίες.

«Στην περιοχή της Αγιάς συνήθιζαν να εγκαταλείπουν τα δίκυκλα, τα οποία ήταν κλεμμένα και τα χρησιμοποιούσαν για να διαφύγουν, αλλά και άλλα υλικά τα οποία χρησιμοποιούσαν για τις ληστείες» είπε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Πάτρα.

Όπως μετέδωσε η ομάδα των επτα, η οποία συνελήφθη χθες Πέμπτη (19/1), πέρασε το κατώφλι του εισαγγελέα όπου και ζητήθηκε προθεσμία για να απολογηθούν. Από την εισαγγελία ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ληστείες, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, παρασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, καθώς και για παράβαση των νομοθεσιών που αφορούν στην παράνομη λειτουργία ραδιοσυχνοτήτων, επειδή παρακολουθούσαν τη συχνότητα των αρχών, όπως επίσης και για ναρκωτικά, φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα.

Αποτέλεσμα μεθοδικής δουλειάς η εξάρθρωση

«Οι έξι από τους συλληφθέντες, οι άνδρες, θα απολογηθούν την ερχόμενη Τρίτη και η γυναίκα θα απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα» είπε ο κ. Βασιλάκης.

«Η εξάρθρωση αυτής της εγκληματικής οργάνωσης είναι προϊόν μεθοδικής δουλειάς, η οποία έχει διαρκέσει τουλάχιστον τον τελευταίο χρόνο, καθώς εδώ οι τοπικές διωκτικές αρχές με μεθοδικότητα και συνδέοντας το παζλ των στοιχείων που κάθε φορά είχαμε στην κατοχή μας από τις ληστείες και από τις επιθέσεις εναντίον αστυνομικών, προσπαθούσαμε με τη βοήθεια και της τεχνολογίας να φτάσουμε στην άκρη του νήματος» σημείωσε ο κ. Τσίτσικας.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό, η εξιχνίαση της δράσης των επτά έγινε μετά από εντατική παρακολούθηση συγκεκριμένων ατόμων και όπως είπε «η δικογραφία είναι δεμένη».

Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για άλλα μέλη

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι οι έρευνες συνεχίζονται και ότι θεωρεί ότι υπάρχουν και κάποια άτομα ακόμα με ενεργό περιφερειακό ρόλο.

«Η έρευνα, όπως γνωρίζετε, είναι ήδη σε εξέλιξη, δεν σταματάει και περαιτέρω θα έχουμε τα αποτελέσματα το επόμενο διάστημα» πρόσθεσε ο κ. Τσιτσίκας.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό είναι εντυπωσιακά, για τα δεδομένα της Πάτρας, τα ευρήματα. «Βρέθηκαν πιστόλια και βρέθηκε εκρηκτική ύλη ικανή να ανατινάξει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο» συμπλήρωσε.

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΤ και ο Νίκος Ρήγας, αντιπρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Αθηνών δίνοντας τα εύσημα στις τοπικές αρχές για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

«Η έρευνα είναι ακόμα ανοιχτή. Περιμένουμε τα αποτελέσματα τα οποία έχουν σταλθεί στα εγκληματικά εργαστήρια από ψηφιακές αναλύσεις. Είναι μια πολύ σημαντική υπόθεση. Ήδη επτά άνθρωποι έχουν οδηγηθεί στην Δικαιοσύνη και θα απολογηθούν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Πρέπει να περιμένουμε λοιπόν και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εργαστηριακών ερευνών που θα γίνουν στα σύγχρονα εργαστήρια των εγκληματολογικών ερευνών και ότι άλλο προκύψει», σημείωσε ο κ. Ρήγας.

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Βασιλάκης | Πάτρα | ΕΡΤ

Διαβάστε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος